Devletten kira yardımı! E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara bakan açıkladı 3.500 TL yardım parası ödenecek

Yükselen kiralık ev fiyatları cepleri yakmaya devam ederken devletin kira yardımı için ödenen rakam arttırıldı. Kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için yeni güncelleme açıklandı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya kira yardımı rakamları değişti!
Devletten kira yardımı! E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara bakan açıkladı 3.500 TL yardım parası ödenecek

Devletten kira yardımı! E-Devlet üzerinden başvuru yapanlara bakan açıkladı 3.500 TL yardım parası ödenecek - Kiralık ev fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı için rakam bir kere daha arttırıldı. 

Kahramanmaraş depremi sonrasında Türkiye'de kentsel dönüşümün önemi bir kere daha ortaya çıkarken bakanlıktan yeni bir güncelleme açıklaması yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm altyapı genel müdürlüğü tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için 2023 Nisan ayı itibari ile yeni zam yapıldı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2023! İSTANBUL, ANKARA, İZMİR İL İL GÜNCEL KİRA YARDIMI RAKAMLARI KAÇ TL?

Kentsel dönüşüm kira yardımı olarak ödenen rakamlar kiralık ev fiyatlarına gelen rekor zam sonrasında oldukça düşük kalmış ve tepki çekmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında "Vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla kira yardımı ödemesi yapıyoruz. İstanbul’da 1.500 TL olarak ödediğimiz kira yardımını 3.500 TL’ye çıkarıyoruz. Anadolu’daki büyük illerimiz Ankara, Bursa, Antalya, İzmir’de kira yardımını 3.000 TL’ye yükseltiyoruz.

Diğer büyükşehirlerimizde kira yardımını 2.500 TL’ye çıkarıyoruz. Diğer kalan illerimizde ise kira yardımı olarak aylık 2.000 TL ödemeye başlayacağız. Nisan ayı ile itibaren vatandaşlarımıza bu yeni belirlenen tutarlar üzerinden ödeme yapılacak" diyerek zamlı kentsel dönüşüm kira ödemelerinin Nisan ayında başlayacağını ilan etti. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Söz konusu kira yardımı evi kentsel dönüşüme giren ev sahipleri ile oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılara taşınma yardımı olarak ödeniyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapmak için oturulan konutun riskli yapı ilan edilen alan içerisinde yer alması ya da riskli yapı tespit belgesi alınarak yıkılmış olması şartları aranıyor. e-Devlet üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu yapılabildiği gibi bakanlığın il ve ilçe şube müdürlükleri üzerinden de yapılabiliyor.