Devletten taşınma yardımı parası desteği! Kiracı ev sahibi fark etmiyor devlet evini taşıyana 7.500 TL para ödüyor

Kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken taşınma maliyetleri de ne yazık ki artıyor. Akaryakıt fiyatlarına yapılman zamlar ve ambalaj malzemelerinde yaşanan rekor artış sonrasında nakliye giderleri de artmıştı.
Devletten taşınma yardımı parası desteği! Kiracı ev sahibi fark etmiyor devlet evini taşıyana 7.500 TL para ödüyor

Barınma krizi tüm dünyada büyük bir sorun haline gelirken yükselen kiralık ve satılık ev fiyatlarının yanı sıra taşınma maliyeti de artmıştı. Vatandaş bütçesine uygun bir ev bulsa bile bu sefer evini taşımakta zorlanırken devreye devlet girdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 81 il genelinde devletin ödediği aylık kira yardımı rakamları ve taşınma yardımı desteği parası destek miktarının arttırıldığı açıklandı. Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrasında beklendiği üzere 81 il için yeni liste yayımlandı. 

DEVLETTEN KİRACILARA HER AY DÜZENLİ KİRA YARDIMI! 

Türkiye her gün ne yazık ki yeni deprem haberi ile güne başlarken kentsel dönüşümün önemi de her geçen gün artıyor. Evini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri ve kiracılara devletin desteği de artarken kentsel dönüşüm kira yardımı bunlar arasında ilk sırada yer alıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2023 oranı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanırken en düşük aylık kira desteği bin lira en yüksek aylık kira desteği ise bin 500 liraya çıkartılmıştı. 

Devletten taşınma yardımı parası desteği! Kiracı ev sahibi fark etmiyor devlet evini taşıyana 7.500 TL para ödüyor

EVİNİ TAŞIYANLARA DEVLETTEN TAŞINMA YARDIMI PARASI DESTEĞİ! KENTSEL DÖNÜŞÜM TAŞINMA YARDIMI PARASI 2022 NE KADAR?

Evini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri ve kiracılara devlet tarafından maddi destek ödemesi yapılmakta olup taşınma yardımı parası illere göre belirlenmektir. Sarı grup içerisinde yer alan 22 ilde taşınma yardımı parası 5 bin TL olarak ödenirken mavi grup içerisinde yer alan 17 ilde ise bu rakam 5 bin 500 liraya çıkmaktadır. 

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde yaşayan kişilere 6 bin TL taşınma parası ödenirken en yüksek ödeme Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yaşayan kişilere yapılan 7 bin 500 liralık ödemedir. Adana, Antalya, Bursa ve Konya'da yaşayan kişilere yapılan destek ödemesi ise 7 bin TL olarak uygulanmaktadır. Ödemeler bakanlık tarafından hesaplara otomatik olarak yatırılmakta olup başvurusu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından il / ilçe müdürlükleri üzerinden kabul edilmektedir.