Dikkat, paranızı kaptırmayın! Dolandırıcıların yeni tuzağı yapı denetim!

TOKİ’nin adını kullanarak internet üzerinden yapı denetim dolandırıcılığı yapmaya başladılar. Çok sayıda vatandaşın bu yolla paralarını bu kişilere kaptırdıkları belirlendi.
Dikkat, paranızı kaptırmayın! Dolandırıcıların yeni tuzağı yapı denetim!

Türkiye’de internet üzerinden vatandaşları dolandırmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurulmaya devam ediliyor. Deprem felaketinin ardından insanlar yaşadıkları evlerin depreme dayanıklı olup olmadığını ölçtürmek istiyorlar. Bunu nasıl yapacaklarını bilmeyenler internette arama yaparak kendilerine yardımcı olacak kurum veya firmaları öğrenmeyi amaçlıyorlar. Ancak dikkatli olmayanlar bir anda dolandırıcıların tuzağına düşebiliyorlar.

TOKİ’Yİ TAKLİT EDİYORLAR!

İstanbul’da yaşayan ve apartman yöneticiliği yapan Fesih Atik, yöneticisi olduğu apartman için deprem risk analizi yaptırmak istedi. Google üzerinden arama yapan Fesih Atik karşısına çıkan ilk sitenin linkine tıkladı. Sitede TOKİ’nin adının ve logosunun kullanılmış olmasına güvenen Fesih Atik yazılı olan telefon numarasını arası. Apartmanın bina ve zemin muayenesini yaptırmak isteyen Fesih Atik’ten 10.000 TL ödeme yapması istendi. Bu parayı dolandırıcılara gönderen Fesih Atik’ten daha fazla para istenince vatandaş dolandırıldığını anladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

10.000 TL GÖNDERDİ

Yaşadıklarını anlatan Fesih Atik, “Depremden dolayı tedirgin olduk ve apartmanımızın incelenmesini istedik. Belediyeye başvuru yaptık ama yoğunluk olduğu için süreç çok uzayacaktı. Bunu hızlıca yaptıralım diyerek internetten arama yaptık. En üstte bir site çıktı ve tıkladık. Site aynı TOKİ’nin sitesi gibiydi ve hiç de şüphelenmedim. Benden önce 5.000 TL istediler ve parayı gönderdim. Ardından muhasebede sorun olduğunu söyleyerek 5.000 TL daha gönderdim. Sonrasında yine para istemeye devam ettiler.” dedi.

SİTE HALEN AÇIK!

Fesih Atik’in emlakçı arkadaşı Cihan Çevikkol ise dolandırıcıları tespit edebilmek için kendisinin de bir görüşme yaptığını söyleyerek, “Arkadaşımızı uyardım ama geç kaldık. Bu kişileri belki yakalatırız diyerek bende aradım ve farklı br binada inceleme istediğimi belirttim. Benden de para istediler ve ben de kart kullanmadığımı ve nakit verebileceğimi söyledim. Bunun üzerine ilgili kişilerden bir daha haber alamadık. Dolandırıcılık yapılan site halen daha açık. Vatandaşlar dikkatli olsunlar ve bunlara paralarını kaptırmasınlar.” ifadelerini kullandı.