Emlak sektöründen açıklama! Seçim sonrası konut fiyatları düşecek mi?

Seçim sonrası konut fiyatları hakkında Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak önemli açıklamalarda bulundu. Konut fiyatları düşecek mi?
Emlak sektöründen açıklama! Seçim sonrası konut fiyatları düşecek mi?

Konut piyasasında oldukça yüksek fiyatlar görülmeye devam ediliyor. Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksi verilerine göre son aylarda konut fiyatlarında artış hızı düşmüş olsa da yükselişler devam ediyor. Konutların geldiği fiyat itibariyle vatandaşların çoğu için konut satın almak hayalden öteye geçemiyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak konut fiyatlarına dair bir değerlendirme yaptı.

KONUT PİYASASINDA SON DURUM NE?

Konut fiyatlarında artışlar olduğuna dikkat çeken Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, “Son 1,5-2 yıl içerisinde konut fiyatlarının arttığı tüm kamuoyunun malumu. Alım gücü düştü ve kredi faizleri de yükseldi. İnsanlar konut satın almak isteseler bile çoğu kişi için artık hayal oldu. Bugün itibariyle bankalar da konut kredisi musluklarını tamamen kapattılar. Seçimden sonra bir güven ortamının yaratılması gerekiyor. Eğer yapılmazsa konut piyasası büyük bir çıkmaz içerisinde kalacak.” dedi.

KONUT FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Konut fiyatlarının artış hızının düşeceğini söyleyen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, “Konutların fiyat artış hızı düşmeye başladı ve bu da böyle düşe düşe devam edecek. Ancak konut fiyatlarında düşüş seçimden sonra da olmayacak. Düşen sadece artış hızı olacak. Bu nereye kadar gider kestirmek zor. Bunun için yeni dönemi görmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KONUT KREDİSİ MUSLUKLARI KAPANDI

Konut kredileri ile alakalı olarak büyük bir sorun yaşandığını söyleyen Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, “Kamu bankaları düşük faizli konut kredisi veriyorlar. Ancak bankaya kredi çekmek için gittiğinizde ancak 250-300 Bin TL civarında kredi çekebiliyorsunuz. Bu da konut satın almak isteyen bir vatandaşın elince ciddi bir paranın olmasını gerektiriyor. Bu kadar para olmadığı için de konut satışları düşüyor. Bankalar konut kredisi musluklarını kapattılar. Onaylanmış kredilerin dahi iptal edildiğini duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

MAYIS AYINDA SATIŞLAR DÜŞECEK

Konut satışlarının Mayıs ayında da düşeceğini belirten Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak,” Seçim kararı açıklandı ve Nisan ayında konut satışları düştü. Mayıs ayında da ben konut satışlarının düşeceğini düşünüyorum. Bazı yatırımcılar seçim sonuçlarını görmek istiyorlar. 14 Mayıs beklendi ama seçim ikinci tura kaldı. Ay sonuna kadar konut piyasası yine durağan olacaktır.” dedi.