Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni uygulama! 50 Bin TL istenmeye başlandı!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni bir uygulama başladı. Bazı ev sahipleri kiracı evden çıksın diye 50 Bin TL ödemeye başladılar. Kiracı bu şekilde evden çıkarken ev sahibi de evini sorunsuz bir şekilde satma imkanı buluyor.
Ev sahipleri ile kiracılar arasında yeni uygulama! 50 Bin TL istenmeye başlandı!

Kira fiyatlarının yükselmesi kiralık konut piyasasında taşları yerinden oynattı. Yüksek kira bedeli ile bir başka ev kiralamak istemeyen kiracılar mevcut kira sözleşmelerini devam ettirmekte ısrar ediyorlar. Ev sahibinin elinde ise sadece mahkeme kozu kalıyor. Geçerli bir nedeni olsa bile kiracının mahkemeye verilip evden tahliye edilmesi 3 yılı bulabiliyor. Onun yerine kiracılar evden çıkmayı kabul ediyorlar ama bunun karşılığında ev sahibinden para talep ediyorlar. Tahliye karşılığında ev sahiplerinden istenen para 50 Bin TL’yi bulabiliyor.

EV SAHİPLERİ ÇARESİZ KALIYOR!

Ev sahipleri evlerini satmak veya daha yüksek bir kira bedeline bir başkasına kiralayabilmek için mevcut kiracılarının evden çıkmalarını talep ediyorlar. Esasında evin satılmasının karşısında o evin kiracılı olmasının herhangi bir sakıncası yok. Ancak kiracı evin satışında özellikle evi gösterme konusunda sorun çıkarabiliyor ve bu daa ev sahibinin aleyhine oluyor.

MAHKEME 3 YILDA SONUÇLANIYOR

Bir ev sahibi haklı bir gerekçe bulup kiracının tahliyesi için mahkemeye başvuru yapsa da kolay kolay sonuç alamıyor. Adliyelerde artan ev sahibi ile kiracı davalarından dolayı en erken 3 ay içerisinde duruşma yapılabiliyor. Mahkemeden karar çıkması, temyiz aşaması, kararın kesinleşmesi derken süre 3 yılı buluyor. Bu da ev sahiplerinin bir anlamda mağdur olmalarının anlamına geliyor.

KİRACILAR PARA İSTİYOR

Ev sahiplerinden kiracılar evden çıkmak için para istemeye başladılar. Kiracının evden çıkmasının kendi menfaatine olduğunu düşünen ev sahipleri kiracıların para tekliflerine boyun eğmek zorunda kalıyorlar. Sektör temsilcileri bu konuda net bir rakamın olmadığını bildirirken kiracıların ev sahiplerinden en az 15 Bin TL ve en fazla da 50 Bin TL civarında para istiyorlar. Ev sahiplerinin bir kısmı ise bu talebe olumlu bakarak kiracılara yasal olmayan bu ödemeyi yapabiliyorlar.