Ev sahipleri kiracılardan bu şartı istemeye başladılar!

İstanbul’da ev sahipleri evlerini kiraya verirken kiracılardan akla hayale gelmeyecek şartlar istemeye başladılar.
Ev sahipleri kiracılardan bu şartı istemeye başladılar!

İstanbul’da bazı ev sahipleri kiracılardan istedikleri bazı şartlarla oldukça büyük tepki çekmeye başladılar. Kiracıdan maaş bordrosu, kredi notu gibi şartlar isteyen ev sahipleri esasında kendilerini büyük risk içerisinde bırakıyorlar. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ev sahiplerine tepki göstererek kimse kimsenin maaşını, sabıka kaydını sorgulayamaz şeklinde itirazını ortaya koydu.

6 AYLIK KİRAYI PEŞİN İSTİYORLAR

Son günlerde kiralık ev arayanlarının sayısının fazla evlerin ise az olmasını ev sahipleri kendi lehlerine çevirmek için her yolu denemeye başladılar. Yayınlanan ilanlarda kiracıdan medeni durumundan maaş bordrosuna kadar şartlar talep edilirken son olarak kredi notu istenmeye başlandı. Bununla yetinmeyen bazı ev sahipleri 6 aylık kirayı dahi peşin istiyorlar.

KİRACIDAN 30 BİN TL SENET İSTEDİLER!

Ev sahipleri ve onların anlaşmalı oldukları emlakçılar tarafından yayınlanan kiralık ev ilanlarında kiracıdan kredi notunu ibraz etmesi isteniyor. Yine internette yayınlanan bir başka kiralık ev ilanında ise kiracıdan 4 aylık peşin kira, 2 aylık kira bedeli kadar depozito, 1 yıllık aidatın peşin ödenmesi ve 30 Bin TL’lik senet talep ediliyor.

EV SAHİPLERİNİ ŞİKAYET EDİN!

Ev sahiplerinin bu taleplerine tepki gösteren Aydın Ağaoğlu, “Artık işin dozunu iyice kaçırdılar. Neredeyse sabıka kaydı isteyecekler. Kanunlara aykırı sözleşme yapılır mı? Geçenlerde bir ev sahibi bir avukata evini vermedi ve gerekçesi de avukatın onu çok uğraştıracağı oldu. Daha önce alınan emsal kararlar var. Öğrenciye ev kiralamayan ev sahiplerine ceza verildi bu ülkede. Bu tür bir uygulamaya maruz kalanlar şikayetlerini internet üzerinden İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na yapsınlar.” dedi.