Ev sahiplerinden kiracılara PTT tuzağı!

Ev sahipleri kiracıların evden çıkarılabilmeleri için devreye soktukları yeni oyun ile kiracıları zor durumda bırakabiliyorlar. Uyanık ev sahiplerinden kurtulmanın yolunu hukukçular açıkladılar.
Ev sahiplerinden kiracılara PTT tuzağı!

Türkiye’de artan kira fiyatları ev sahiplerinin eski kiracıları evden çıkarabilmek için akla bile gelmeyecek yöntemleri uygulamalarına neden oluyor. Uyanık ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için gerekçe bulamayınca bu gerekçeyi kendileri oluşturmaya çabalıyorlar. Kiracıya adeta tuzak kuran ev sahipleri kiracının dikkatli olmaması durumunda amacına ulaşabiliyor.

PTT TEDBİRİNİ EV SAHİPLERİ AŞTILAR!

Kiracıların kira ödemelerinde aksama meydana gelebilmesi için ev sahiplerinin bir kısmı banka hesaplarını kapatma yolunu tercih ediyordular. Kiracı kira ödemesini gönderdiğinde ev sahibinin eline ulaşamıyordu. Ev sahibi de kira ödemesi yapılmadı diyerek yasal işlem başlatabiliyordu. Ancak bunun çaresi bulunmuştu. Kiracılar kapanan banka hesaplarına karşı PTT tedbirini uygulamaya sokmuştular. PTT’ye ev sahibinin ismine kira ödemesi yapan kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşmüyordular.

HESAPLARINI BLOKE ETTİLER!

Ev sahipleri kiracıların PTT tedbirini de son günlerde aşmayı başardılar. PTT’ye giderek kendi adlarına para yatırılmamasını talep ederek hesaplarını bloke eden ev sahipleri çok sayıda kiracıyı zor durumda bıraktılar. Bu durum karşısında kiracılar kira ödemesini ev sahiplerine ulaştıramıyorlar. PTT’ye ödeme yapılmaya gidildiğinde ödeme yapılamıyor ve kiracı kira borcunun ev sahibine ulaştıramıyor.

KİRACI MAHKEMEYE BAŞVURMALI!

Hukukçulardan kiracılar altın değerinde bir formül geldi. Kira ödemesini almak istemeyen ev sahiplerine karşı uygulanabilecek bu formül ile ev sahiplerinin tüm planları devre dışı kalabiliyor. Avukat Yasin Özkan kiracıların bu durumla karşılaşmaları halinde yapmaları gerektiğini açıklayarak, “Burada kiracılar mahkemeye başvurarak kirasını ödemek istediğini ama ödeyemediğini bildirerek kendilerine bir ödeme yeri gösterilmesini talep edebilirler. Mahkeme de ev sahibi adına yeni bir banka hesabı açıyor. Kiracı bu hesaba parasını düzenli bir şekilde yatırması halinde herhangi bir tahliye kararı ile karşılaşmamış oluyor.” dedi.