Ev yaptıracaklara devlet yardımı! 200 Bin TL ve 300 Bin TL nakit destek!

Ev yaptırmayı düşünenlere devlet tarafından destekler verilmeye devam ediliyor. Vatandaşlar 200 Bin TL veya 300 Bin TL destek alarak ev sahibi olabiliyorlar. Devlet hangi vatandaşlara ev yaptırma desteği veriyor?
Ev yaptıracaklara devlet yardımı! 200 Bin TL ve 300 Bin TL nakit destek!

Türkiye’de son dönemlerde artan inşaat maliyetleri nedeniyle ev yaptırmak isteyenler çok yüklü ödemeleri gerçekleştirmek zorunda kalıyorlar. Bu maliyet yükselişi ile ev yaptırma sayısında da ciddi azalma kaydediliyor. İhtiyaç sahibi konumunda olan imkanı kısıtlı vatandaşlar için ise ev yaptırmak neredeyse mucize haline geldi. Ancak bu kişilere de belirli şartlar altında devlet tarafından ev yaptırma yardımı yapılıyor.

AİLE BAKANLIĞI EV YAPTIRMA YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli alanlarda yardımlar yapılıyor. Bu yardımların en yüksek tutarlısı ise ev yaptırma yardımları oluyor. Bu sosyal yardımdan faydalanan vatandaşlar yaptıracakları evlerin maliyetlerinin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasını sağlayabiliyorlar. Peki hangi koşullarda vatandaşlara ev yaptırma desteği veriliyor?

ŞARTLARI NELER?

Öncelikle bu sosyal yardımı olabilmek için vatandaşların oturulmayacak kadar eski ve bakımsız bir evde oturuyor olmaları gerekiyor. Bu durumda evlerde barınmak zorunda kalan vatandaşlardan ihtiyaç sahipliği aranıyor. Bu da hane içi kişi başı düşen aylık ortalama gelir ile tespit ediliyor. Bu gelirleri 2.835 TL’den az olanlara barınma yardımı imkanı sağlanıyor. Bunun yanında vatandaşlardan yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi özel şartlardan herhangi birisinin karşılanması gerekiyor. Ayrıca vatandaşın ev yaptıracağını beyan edeceği arazinin tam hisseli tapusuna sahip olması gerekiyor. Başkasına ait bir arsa için devlet ev yaptırma yardımı vermiyor.

PREFABRİK EV YAPTIRMA YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı barınma yardımı içerisinde prefabrik ev yaptırma yardımı da bulunuyor. Bu yardım kapsamında sosyal yardım şartlarını karşılayan vatandaşlara prefabrik ev yaptırmaya karar vermeleri halinde nakit desteği sağlanıyor. Bu nakit desteğinin 200.000 TL olduğu bildirildi. Bu sosyal yardımı alan vatandaşlar için prefabrik ev yaptırma maliyeti oldukça düşüyor. Çok lüks ve büyük olmayan bir prefabrik ev yaptırılmak istenirse ve bu sosyal yardım da alınırsa vatandaşların yaklaşık 50.000 TL ödeme yapmaları yeterli olabiliyor.

BETONARME EV YAPTIRANLARA NAKİT DESTEK!

Betonarme ev yaptırmak isteyen vatandaşlara aynı yardım programı kapsamında devlet tarafından 300.000 TL nakit desteği sağlanıyor. Bu desteği alarak ev yaptıracak olan vatandaşlar maliyetleri 300 Bin TL azaltabiliyorlar. Betonarme ev yapım maliyetleri evin planına, kalitesine, büyüklüğüne, yapıldığı yere göre değiştiği için toplam maliyet hesaplamasını yapmak oldukça güç. Yine de çok mütevazi evleri 500-600 Bin TL’ye yaptırabilmek mümkün olabiliyor.