Evini onaracaklar alabiliyorlar! Devlet karşılıksız 100 Bin TL destek veriyor!

Evini onarmak veya ev eşyalarını değiştirmek isteyenlere devlet tarafından nakit yardımı yapıldığı açıklandı. Bu nakit yardımı kimlerin alabileceği ve ne kadar ödeme yapılacağı belli oldu.
Evini onaracaklar alabiliyorlar! Devlet karşılıksız 100 Bin TL destek veriyor!

Türkiye’de yapılan sosyal yardımlar oldukça çeşitlendirilmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların her türlü ihtiyaçlarına yönelik sosyal yardımlar verilebiliyor. Bu sosyal yardımlar ile alakalı olarak tüm süreçleri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yönetiyor. İhtiyaç sahipleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuru yaparak bu sosyal yardımları alabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlara sağladığı sosyal yardımlar içerisinde en çok dikkat çeken yardım ise barınma yardımları oluyor. Devletin vatandaşın barınma ihtiyacını karşılaması Anayasal görevler arasında yer alıyor. Buna uygun olarak bazı imkansızlıklar yaşayan vatandaşlara Aile Bakanlığı barınma yardımı ödemeleri yapıyor. Bu barınma yardımları içerisinde ise ev onarım yardımı oldukça yoğun talep alıyor.

EV ONARIM YARDIMI

Aile Bakanlığı içerisinde oturulamayacak kadar bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşamaya çalışan vatandaşları bu olumsuz durumdan kurtarmak için kesenin ağzını iyice açtı. Bu kapsamda vatandaşlara önemli imkanlar sağlanıyor. Ancak bunun bazı koşulları bulunuyor. Bu koşullar yerine getirilmeden barınma yardımı ödemelerini almak mümkün olmuyor.

Barınma yardımı alabilmek için ihtiyaç sahibi olmak en önemli şart olarak öne sürülüyor. Bu ihtiyaç sahipliği de belirli bir sistemle tespit ediliyor. Öncelikle hesaplama asgari ücret üzerinden yapılıyor. Hane içi kişi başı aylık ortalama gelir net asgari ücretin üçte birinden az ise barınma yardımı alınabiliyor. Yani kişi başı düşen aylık gelirin 2.835 TL’den fazla olmaması gerekiyor. Bu gelir şartı tamamlanmadan diğer şartlara geçilmiyor.

Gelir kriteri barınma yardımı için uyumlu olanların onarımı yapılacak evin tam hisseli tapusuna sahip olmaları gerekiyor. Kiracılar bu imkandan yararlanamıyorlar. Son olarak ise yardım başvurusu yapan kişinin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile ve dul olma gibi özel koşullardan en az birisini karşılıyor olmaları isteniyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ev onarım yardımı için başvuru yapan vatandaşlara ödenecek tutarlar da belli oldu. Buna göre vatandaşlar ev onarım yardımı olarak 100 Bin TL ödeme alabiliyorlar. Bu para ile evlerini onaran vatandaşlar ailelerini sağlıklı ve güvenli evlerde yaşatmaya başlatabiliyorlar.