Gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşen Fuzul Yapı halka arz edilecek!

Fuzul Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerden Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) iznini aldı. Bu izinle beraber Fuzul Yapı halka arz sürecini başlatmış oldu.
Gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşen Fuzul Yapı halka arz edilecek!

Fuzul Yapı ile alakalı olarak meydana gelen yeni gelişmelere dair açıklama yapıldı. Şirketin açıklamasına göre halka arz çalışmalarının 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Fuzul Yapı bugüne kadar çok önemli projeleri hayata geçirdi. Bu projeler arasında Tem Avrasya, Başakşehir Avrasya 1, Başakcity, Kent Evila, Kent Ariva, Olimpa AVM, Olimpa Rezidans, Olimpa Park Plus, Vadiyaka Başakşehir ve 3. İstanbul Başakşehir projeleri de yer alıyor.

FUZUL GYO DÖNÜŞÜMÜ YAPILIYOR

Fuzul Yapı’nın devam eden projeleri de bulunuyor. Bu projeler Barbaros 48, Avrasya 2, Avrasya 3, Fatih Otel gibi projelerden oluşuyor. Bundan sonra yapılacak olan projeler de Fuzul GYO portföyüne eklenecek. Çok güçlü projelerle Fuzul GYO portföyünü kuvvetlendirecek olan şirket yıl bitmeden halka arz sürecini tamamlayacak.

YIL İÇİNDE HALKA ARZ EDİLECEK

Fuzul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşüm ile alakalı olarak Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal bir açıklama yaparak, “Fuzul Holding olarak yakın zamanda aldığımız kararla Fuzul GYO’nun halka açılması için gerekli adımları attık. SPK’ye bu dönüşüm için başvuru yaptık ve bu başvurumuz onaylandı. Bundan sonraki süreçte Fuzul GYO olarak ülkemize ve sektörümüze katma değer üreteceğiz. Fuzul GYO’nun halka arz süreçlerini de ilerletiyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandığında halka açılma sürecini fiilen başlatacak başvuruyu yapacağız. 2023 yılında halka arz yapılacaktır.” dedi.

BARBAROS 48 FUZUL GYO PORTFÖYÜNDE OLACAK

Fuzul Yapı’nın projeleri arasında Barbaros 48’in büyük bir önemi bulunuyor. Emlak Konut GYO güvencesi ile ve hasılat paylaşım modeliyle geliştirilen proje Asya ve Avrupa’yı aynı pencereden izleme imkanı sunuyor. Panoramik özelliği ile yatırımcıların büyük ilgisini çeken Barbaros 48 projesi de Fuzul GYO portföyünde olacak.