Gayrimenkullerin Yüzde 25'i Yabancılara Satılıyor!

Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar gayrimenkullerin yüzde 25’ini yabancılara sattıklarını açıkladı. İşte Gayrimenkul piyasasındaki en son gelişmeler...
Gayrimenkullerin Yüzde 25'i Yabancılara Satılıyor!

Türkiye’deki gayrimenkul piyasasındaki son gelişmeleri Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar değerlendirdi. Bodrum özelinde gayrimenkul piyasasına dair bir değerlendirme yapan Dağlarca Çağlar yabancıya gayrimenkul satışında artış meydana geldiğini açıkladı.

GAYRİMENKULLERİN YÜZDE 25'İ YABANCILARA SATILIYOR

Varlıklı Rus turistlerin Bodrum’da gayrimenkul satın aldıklarını söyleyen Dağlarca Çağlar, “Varlıklı Rus turistler Bodrum özelinde arttı. Bu turistler hem turist olarak ülkemizde bulunuyorlar hem de gayrimenkul alıcısı olarak karşımıza çıkıyorlar. Bizdeki gayrimenkullerin yüzde 25’i yabancılara satılıyor. Tüm Ege Bölgesi’ndeki gayrimenkullere yabancıların çok büyük bir ilgisi var.” dedi.

BODRUM'DA GAYRİMENKUL FİYATLARINDAKİ ARTIŞLAR İNŞAAT MALİYETLERİNİ GEÇTİ

Bodrum’da gayrimenkul fiyatlarının normalin üzerinde arttığını söyleyen Dağlarca Çağlar, “İnşaat maliyetleri yüzde 100’ün üzerinde arttı. Ancak Bodrum’da gayrimenkul fiyatlarındaki artışlar bu maliyetlerin bile üzerine çıkıyor. Bu aslında arz ve talep dengesinin kurulduğunu gösteriyor. Talep olduğu için metrekare satış fiyatları maliyet artışlarını kompanse ediyor.” ifadelerini kullandı.

BODRUM'DA KİRALIK VİLLALARA OLAN İLGİ AZALDI!

Muğla’da ve Bodrum’da metrekare satış fiyatlarının 25 Bin TL seviyesini geçtiğini söyleyen Dağlarca Çağlar, “Daha yüksek fiyatları da görmek mümkün olabiliyor. Biz şirket olarak turizm sektöründe ilerlemek istiyoruz. Ancak bunun yanında Çağdaş Holding olarak gayrimenkul sektöründe Bodrum’da butik konut üreticisi olarak faaliyet göstermeye devam etmek istiyoruz. Bodrum’da villaların kiralama fiyatlarında geçen seneye göre birebir artış var. Ancak geçtiğimiz yıl kiralık villalara olan talepleri bu yıl göremiyoruz. Piyasa bu açıdan biraz daraldı gibi. Fiyat artışları bu sonucu getirdi.” şeklinde konuştu.

Bodrum'da gayrimenkul piyasası oldukça hareketli bir sezon geçiriyor. Özellikle yabancıya yapılan satışlar gayrimenkul piyasasının ayakta kalmasını destekliyor. Fiyatların normalin üzerinde artması dahi gayrimenkul satışlarına olan ilgiyi azaltmadı.