Gaziantep Şahinbey Belediyesi ihaleyle 20 adet konut imarlı arsa satıyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 20 adet konut imarlı arsanın satışa çıkarıldığı açıklandı. Şahinbey Belediyesi arsalar için muhammen bedelleri belirlerken ihalelerin nasıl yapılacağını duyurdu.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi ihaleyle 20 adet konut imarlı arsa satıyor!

Türkiye’de belediyelerin taşınmaz satışları devam ediyor. Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanan resmi ilana göre Gaziantep Şahinbey Belediyesi konut imarlı arsaların satışını yapacak. Deprem felaketinden etkilenen kentlerden olan Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi arsa satışı yapılacağını kamuoyuna duyurdu.

15 MART’TA İHALELER YAPILACAK!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Mart 2023 tarihinde arsaların satışı için ihale yapılacak. İhalenin Kapalı Teklif Usulü ile yapılacağı bildirildi. İhaleye katılmak isteyenler ihale şartnamesini 100 TL karşılığında Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden temin edebilecekler. Her arsa için ayrı ayrı ihale şartnamesi alınması gerekecek. Birden fazla arsa için teklif verecek olanlar teklif sayısı kadar ihale şartnamesi alacaklar.

MUHMMEN BEDELLER BELİRLENDİ

Gaziantep Şahinbey Belediyesi mülkiyetinde olunan ve satışa çıkarılan 20 adet arsa için muhammen bedeller belirlendi. Satışa çıkarılan arsalarda en düşük muhammen bedel 6 Milyon 586 Bin 200 TL olurken en yüksek muhammen bedel ise 21 Milyon 541 Bin 380 TL olarak açıklandı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi ihaleyle 20 adet konut imarlı arsa satıyor!

İhaleye katılarak satın alma teklifi verecek olanların bu muhammen bedellerin yüzde 3’üne karşılık gelen geçici teminat bedellerini ödemeleri gerekecek. Satışa çıkarılan konut imarlı arsalar için belirlenen metrekare birim fiyatları 7 Bin TL ile 12 Bin TL arasında değişiyor.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından yapılacak olan arsa satış ihalesine katılanlar arasında en yüksek teklifleri verenler arsaları satın alma hakkı elde edecekler. Teklif edilen ihale tutarının ödenmesi durumunda ise satın alma işlemi tamamlanacak ve tapu devri işlemi yapılacak. İhalelerin tamamı Gaziantep Şahinbey Belediyesi belediye encümeni tarafından yapılacak.