Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki binasını İBB mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’de bulunan binası kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi.
Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki binasını İBB mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü son günlerde tartışma konusu olan Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binası hakkında karar alarak uygulamaya soktu. Belirtilen yapı 5 blok için ruhsat almış ve bloklar arası bahçe olarak gösterilmişti. Bahçe olarak kalması gereken alanda kaçak külliye inşa edildiği gerekçesi ile binanın mühürlenmesine karar verildiği bildirildi.

AYLARDIR İŞLEM YAPILMASI İSTENİYORDU!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2022 tarihinde belirtilen yapının kaçak olup olmadığının denetiminin gerçekleştirilmesi ve gereğinin yapılması için yazı gönderdi. 3 ay süre geçmesine rağmen bu yazı işleme konulmadığı gibi herhangi bir yanıt da verilmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü bunun üzerine 6 Haziran 2022’de bir yazı daha göndererek Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğunu hatırlattı. 4 Ağustos 2022 tarihinde İBB İmar Müdürlüğü’ne yanıt veren Sancaktepe Belediyesi işlemlerin devam ettiğini belirtti. 7 Eylül 2022 tarihinde İBB İmar Müdürlüğü son bir yazı göndererek Sancaktepe Belediyesi’nden gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

İBB EKİPLERİ BİNAYI MÜHÜRLEEDİ!

Sancaktepe’de Hiranur Vakfı’nın kaçak olduğu iddia edilen yapısıyla alakalı olarak 3 ay herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü harekete geçti. Bugün ilgili binaya giden ekipleri henüz iskanı alınmamasına rağmen kullanılmaya başlanan yapıyı Yapı Tatil Tutanağı ile mühürleyerek kapattılar.

Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki binasını İBB mühürledi!

KAÇAK YAPI YIKILACAK!

İBB İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlenen Hiranur Vakfı’na ait Sancaktepe’deki binanın bundan sonraki durumunun ne olacağı merak ediliyor. Yasal prosedüre göre mühürleme kararı İBB encümenine gönderilecek ve ruhsat sahibine de para cezası kesilecek. Ardından ise kaçak yapının yıkılması için binanın yetkililerine 1 aylık süre verilecek. Bu süre içerisinde yapının kaçak kısmı yıkılmazsa İBB ekipleri tarafından kaçak yapı yıkılarak ortadan kaldırılacak.