İmar affı bekleyenler dikkat, yeni gelişme var! Çevre Bakanlığı imar affı hazırlığı yapıyor mu?

Bir süre önce gündeme gelen ve çıkacağı söylenen imar affı ile alakalı önemli bir gelişme yaşandı. TBMM’de kanun teklifi verilen imar affı için son gelişmeyi ünü gazetecilerden Fatih Çekirge açıkladı.
İmar affı bekleyenler dikkat, yeni gelişme var! Çevre Bakanlığı imar affı hazırlığı yapıyor mu?

Türkiye’de imar affı çok büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Çok sayıda vatandaş imar affı beklerken bu şekilde binalarına tapu almanın yolunun açılmasını arzu ediyorlar. Hatta imar affı söylentileri bile bu konuda fırsatçıları harekete geçirdi. Şu anda özellikle Antalya, Muğla gibi tatil kentlerinin beldelerinde arazi sahipleri mülklerine boş çatı inşa ederek imar affının çıkmasıyla ev yaptırmanın planlarını yapıyorlar.

TBMM’DE KANUN TEKLİFİ VAR!

İmar affı ile alakalı olarak umutları arttıran gelişme geçtiğimiz haftalarda TBMM Başkanlığı’na verilen bir kanun teklifiydi. Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici imar affı yapılmasını öngören bir kanun teklifi vermişti. Hükümete yakın bir ismin bu şekilde kanun teklifi vermesi imar affı çıkacağına dair beklentileri yükseltmişti. Bu kanun teklifi ile alakalı henüz bir görüşme yapılmadı ama Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge imar affının akıbetine dair çok önemli bilgiler verdi.

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

Fatih Çekirge’nin bugün yayınlanan yazısına göre hükümetin herhangi bir şekilde imar affı çalışması bulunmuyor. Konuya dair bilgi veren Fatih Çekirge, “Hükümet kanadından kiminle konuşsam imar affını uygun bulmuyorlar. Hatta imar affına karşılar. Milletin denizlerini, kıyılarını, gelecek nesillerin ormanlarını seçimde oy kazanmak için imara açacak bir siyaset anlayışı da yok.” dedi.

ÇEVRE BAKANLIĞI İMAR AFFINA KARŞI

İmar affına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri ile yaptığı görüşmelere de değinen Fatih Çekirge, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda imar affı şeklinde bir çalışma kesinlikle yok. Hatta imar affına yönelik verilmiş herhangi bir talimat da bulunmuyor. İmar affı kesinlikle olmayacak. Çevre Bakanlığı zaten imar affına karşı çıkıyor. Konuştuğum tüm bürokratlar imar affına net bir şekilde karşı duruyorlar. TBMM’de kanun teklifi verenler olmuş. Onların bir önemi yok. Hükümetin imar affına dair bir planlaması bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

İmar affı ile alakalı olarak bugüne kadar hükümet kanadından doğrudan bir açıklama hiç yapılmadı. İmar affı için sadece BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin kanun teklifi bulunuyor. Bu kanun teklifine AK Parti’nin destek verdiğine dair herhangi bir açıklama hiç olmadı. İmar affı bekleyen vatandaşlar süreci takip etmeyi sürdürüyorlar.