İnşaat demiri fiyatlarında yeni yükseliş trendi başladı!

İnşaat demiri fiyatlarındaki gelişmeler yakından takip edilirken yeni bir yükseliş trendi fiyatları biraz daha yukarıya taşıdı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar oldu?
İnşaat demiri fiyatlarında yeni yükseliş trendi başladı!

İnşaat demiri piyasasını etkileyen önemli iç ve dış gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Fiyatlar bu etkenlerle yükselişe geçerken inşaat maliyetleri bir miktar daha yükselmiş oldu. Küresel piyasalardaki fiyatlamalar iç piyasaya yansırken iç piyasada da hareketlilik sürüyor. İnşaat demiri piyasasına dair son gelişmeler neler?

ÇİN’DE HAREKETLİLİK BAŞLADI!

Demir fiyatı denilince dünyada akla gelen ilk ülke Çin oluyor. Çin bir süredir tatilde olduğu için fiyatlamalarda bir durgunluk vardı. Dünyanın en büyük demir üreticisi ve tüketicisi olan Çin’in tatilden dönüşü ile gayrimenkul sektörünün hareketlenmesiyle demir fiyatlarında da yükselişler başladı. Bu yükseliş Türkiye’de iç piyasayı etkiledi.

Türkiye’de mir fabrikaları inşaat demirinin ton fiyatını KDV hariç olmak üzere 710 – 730 dolar aralığında belirlediler. Ancak meydana gelen fiyat yükselişi nedeniyle çoğu fabrika satışları durdurdu. Tüccar tarafından ise satışlar devam etti. Kış şartlarına rağmen inşaat demiri talepleri mevsim ortalamasının üzerinden gerçekleşmeye devam ediyor.

İnşaat demiri fiyatlarında kısa vadeli bir düşüş beklentisi bulunmuyor. Sektör paydaşlarının değerlendirmelerine göre fiyatlarda bu hafta yükselişlerin takip edilebilecek. Bu da inşaat sektörünün demir fiyatlarını çok yakından takip edeceği anlamına geliyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatları ile alakalı güncel veriler belli oldu. İnce inşaat demirinin ton fiyatı Ankara’da 16.500 TL’ye, İstanbul’da 16.550 TL’ye ve İzmir’de 16.300 TL’ye satılıyor. Kalın inşaat demiri için ise Ankara’da 16.100 TL, İstanbul’da 16.100 TL ve İzmir’de 15.750 TL fiyatları veriliyor. Bu fiyatlar depo teslim fabrika fiyatları olurken yüzde 18 KDV ile nakliye masrafları fiyatlar içerisinde yer almıyor. Tüccar fiyatları buna göre farklılık gösterebilir.