İnşaat demiri İstanbul, Ankara, İzmir ton fiyatları!

İnşaat demiri piyasasında yeni bir fiyat yükselişi trendi başladı. Fiyatlar yukarıya çıkarken taleplerde geniş bir daralma meydana geldi. İnşaat demiri fiyatlarında son durum ne?
İnşaat demiri İstanbul, Ankara, İzmir ton fiyatları!

Türkiye’de inşaat demiri piyasasında yine hareketli günler yaşanmaya başlandı. Yeni Evim kampanyası ile konut sektörüne gelmesi beklenen hareketlilik ile inşaatlara hız verilmesi amaçlanıyordu. Ancak bu etki henüz görülmedi. İnşaat demiri piyasasında talepler azalırken küresel etkilerle fiyatlarda yükselişler meydana geldi. İnşaat maliyetlerinde bu şekilde artışlar soluksuz bir şekilde devam ediyor.

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDAN SON BİLGİLER

İnşaat demiri piyasasında oldukça hareketli bir dönemden geçiliyor. Ocak ayının ilk yarısında fiyatlarda bir geri çekilme takip edilmişti. Ancak ay sonuna gelindiğinde bu pozitif görüntü yerini yeniden karamsar bir tabloya bırakmaya başladı. Devam eden inşaatların sayısının az olmasından dolayı iç talep çok zayıf kaldı. Fabrikalar da ihracat bağlantılarını kuramayınca üretimde vites küçültmek zorunda kaldılar.

İnşaat demiri fiyatlarında Çin etkisi yeniden görülmeye başlandı. Çin’de resesyon ve kapanma etkisi ile ciddi bir finansman sorunu yaşanıyordu. Ancak bu sorunlar aşılmaya başlanınca inşaat demiri açısından da işler değişti. Çin’de gayrimenkul sektörünün devlet tarafından finanse edilmeye başlanması demir fiyatlarını yukarıya çekti. Bu da Türkiye’de inşaat demiri fiyatlarının artması ile sonuçlandı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

İnşaat demiri fiyatlarında son durum merak konusu oluyor. İstanbul, Ankara ve İzmir piyasalarından güncel fiyatlar geldi. Buna göre ince inşaat demirinin tonu İstanbul’da 16.300 TL, Ankara’da 16.250 TL ve İzmir’de 15.900 TL oldu. Kalın inşaat demirinin tonu ise İstanbul’da 16.000 TL, Ankara’da 15.850 TL ve İzmir’de 15.550 TL olarak belirlendi. BU fiyatlar içerisinde yüzde 18 KDV ile nakliye maliyeti yer almıyor.