İnşaat demiri piyasası krizden çıkamıyor! İstanbul, Ankara, İzmir fiyat listeleri!

İnşaat demiri piyasasında son gelişmeler merak ediliyor. İnşaat demiri için piyasada hangi fiyatlar veriliyor? İnşaat demiri için haftanın fiyatları belli oldu.
İnşaat demiri piyasası krizden çıkamıyor! İstanbul, Ankara, İzmir fiyat listeleri!

Türkiye’de inşaat sektörü için oldukça zor bir süreçten geçiliyor. Sektör verilerine göre inşaat sektörü daralmaya devam ediyor. Artan inşaat maliyetleri nedeniyle yeni projelere başlamayı pek tercih etmeyen firmalar özellikle kış mevsimi şartlarının da etkili olması nedeniyle işleri yavaşlattılar. Tüm bu gelişmeler içerisinde inşaat demiri piyasasında yeni fiyatlamalar yapılıyor. İnşaat demiri piyasası için en son gelişmeler neler?

İNŞAAT DEMİRİ PİYASA ANALİZİ

İnşaat demiri için fiyat bazında oldukça kritik bir süreç yaşanıyor. Çin temelli olarak fiyatlanan demir cevherinde herhangi bir istikrar yakalanamadı. Çin gayrimenkul şirketlerinin içerisinde kaldıkları iflas süreci tüm dünyayı etkiliyor. Türkiye de bu etkilerden nasibini alıyor. İnşaat demiri için fabrikalar bugün KDV hariç olmak üzere 675-690 dolar aralığında bir fiyat verdiler.

Demir cevheri fiyatlarında artışlar meydana gelirken bu durum inşaat demiri fiyatlarına olumsuz yansıyor. Son günlerde inşaat demiri fiyatlarındaki artışlar iç piyasada satışları da olumsuz etkiliyor. İç piyasada ciddi bir iştah zaten bulunmuyordu. Ancak bir de fiyat yükselişleri gelince piyasada talep zayıflaması daha da arttı.

İnşaat demiri fiyatlarına dair beklentiler de belli oldu. Hurda fiyatlarında artışlar olmasından dolayı inşaat demiri fiyatlarında da yükselişler bekleniyor. Dolar kurundaki seyrin ne olacağına dair bilinmezlik piyasayı etkilerken yeni fiyatların inşaat sektörü tarafından henüz kabul edilmediği ve satışların bundan etkilendiği bildirildi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI SON DURUM!

1 ton 8 mm inşaat demiri satış fiyatları:

Ankara: 15.600 TL
İstanbul: 15.500 TL
İzmir: 15.200 TL

1 ton 12 mm inşaat demiri satış fiyatları:

Ankara: 15.600 TL
İstanbul: 15.400 TL
İzmir: 15.000 TL

1 ton 12 mm – 32 mm arası inşaat demiri fiyatları:

Ankara: 15.200 TL
İstanbul: 15.300 TL
İzmir: 14.850 TL