İnşaat demirinde talep düştü, fiyat arttı!

İnşaat demiri piyasasında fiyat yükselişleri hız kesmiyor. Fiyatlarda gerileme kısa sürerken artık inşaat maliyetleri bir miktar daha artmış oldu.
İnşaat demirinde talep düştü, fiyat arttı!

İnşaat sektöründe maliyet sorunu bitmek bilmiyor. Pandemi ile beraber inşaat maliyetlerindeki yükselişler sektörün en önemli sorunu oldu. Bundan dolayı da konut fiyatlarındaki fahiş artışlara zemin hazırlandı. Türkiye’de konut fiyatları fırsatçıların etkisiyle bir miktar daha fazla artmış olsa da dünya genelinde konut fiyatları inşaat maliyetlerinden dolayı artıyor.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI YÜKSELİŞTE!

İnşaat yapı malzemelerindeki fiyat değişimleri inşaat sektörü tarafından çok yakından takip ediliyor. İnşaat demiri fiyatları da mercek altında tutuluyor. Küresel piyasalarda fiyatlanan inşaat demirinin iç piyasadaki görünümü farklı parametrelerle değişebiliyor. Bu kapsamda inşaat demiri fiyatlarında yeni bir yükseliş hareketi etkili oluyor.

İÇ TALEP DURDU

İnşaat demiri piyasasında iç piyasa durmuş durumda. İç piyasada pek fazla hareketlilik gözlemlenmiyor. Kış mevsimi şartları nedeniyle inşaatlar yavaşlayınca inşaat demirine olan talep de durdu. Bu talepsizlik nedeniyle inşaat demiri için ihracat kanalı kullanılmaya çalışılıyor. Ancak demir fabrikalarının son günlerde önemli bir ihracat anlaşması yaptıklarına dair bilgi de açıklanmadı.

10 GÜNDE 1.000 TL ZAM!

İnşaat demiri için başta Çin olmak üzere bazı ülkelerin inşaat sektörleri fiyat belirleyicisi oluyorlar. İnşaat demiri taleplerinde küresel anlamda gerilemeler olurken fiyatlarda düşüşler son buldu. Talep olmasa da fiyatlar yükselmeye başladı. İnşaat demiri fiyatlarında TL bazında yaklaşık 10 günlük süreçte 1.000 TL’lik bir fiyat artışı meydana geldi.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI!

İnşaat demiri fiyatları ile alakalı olarak son fiyatlamalar merak ediliyor. 8 mm kalındığındaki inşaat demirinin tonu Ankara’da 14.900 TL’ye, İstanbul’da 14.550 TL’ye ve İzmir’de 14.350 TL’ye satılıyor. 12 mm ile 32 mm arası kalınlıkta inşaat demirinin tonu Ankara’da 14.500 TL’ye, İstanbul’da 14.300 TL’ye, İzmir’de 14.000 TL’ye satılıyor.