İstanbul Avcılar'da 2.000 konut yıkılıp kentsel dönüşüme girecek!

Yaşanan deprem felaketinin ardından İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Deprem uzmanlarının zemin uyarısı yaptıkları Avcılar’da 2 bin konut yıkılarak yeniden yapılacak.
İstanbul Avcılar'da 2.000 konut yıkılıp kentsel dönüşüme girecek!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çok büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi tüm ülkede kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle İstanbul’u depreme hazırlamak için riskli ilçelerde hemen harekete geçildi. İstanbul’un depreme karşı zemin açısından en riskli ilçelerinden gösterilen Avcılar’da eski yapılar yıkılarak yerlerine yeni yapılar depreme dayanıklı sistemlerle inşa edilecek. Avcılar’da kentsel dönüşüm daha riskli olduğu söylenen sahil kesimlerinden başlayacak.

2.000 KONUT DÖNÜŞECEK!

Avcılar’da bulunan ve riskli oldukları tespit edilen 2.000 konut yıkılarak büyük bir kentsel dönüşüm hamlesine başlanılacak. Bu alanda depreme dayanıklı yeni binalar inşa edilerek vatandaşların sağlam binalarda güven içerisinde yaşamaları sağlanacak.

Avcılar, İstanbul’un depreme karşı en riskli ilçelerinin başında geliyor. 1999 depreminde büyük hasar alan merkezlerden olan Avcılar’da kentsel dönüşüm Deniz Köşkler Mahallesi’nden başlayacak. Bu mahalle hem eski yapılardan oluşuyor hem de daha önceki depremlerle oldukça yorgun binalardan meydana geliyor.

Avcılar için alınan kentsel dönüşüm kararı ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Büyük bir risk altında olduklarını söyleyen vatandaşlar depreme güvenli evlerde yaşamak istediklerini ve bunun için de kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde yapılmasını talep ediyorlar. Rahat uyku uyuyamadıklarını söyleyen vatandaşlar her an evlerinin yıkılacağı korkusunda usandılar.

MAKUL RAKAMLAR ÖDEMEK İSTİYORLAR

Kentsel dönüşüm ile alakalı geçmiş uygulamalardan dolayı az da endişeli olan Avcılar sakinleri evlerinin kentsel dönüşüme girmesini istiyorlar ama herhangi bir hak kaybına uğramak istemiyorlar. Evlerinin makul rakamlarla dönüşmesini talep eden vatandaşlar bu konuda devletin desteklerinin çok kapsayıcı olmasını istiyorlar. Bunun için hangi koşullarda evlerinin dönüşüme gireceğinin kendilerine bildirilmesini büyük bir merakla bekliyorlar.