İstanbul Havalimanı Devleri Solladı Dünyanın En İyilerinde İkinci Oldu

Dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel and Leisure tarafından düzenlenen Dünyanın En İyi Uluslararası Havalimanı anketine, İstanbul Havalimanı ikinci sıradan girdi.
İstanbul Havalimanı Devleri Solladı Dünyanın En İyilerinde İkinci Oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nde New York merkezli dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel and Leisure, her yıl Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı anketi düzenliyor. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene düzenlenen ankette de İGA İstanbul Havalimanı, en iyi 10 uluslararası havalimanından biri seçildi.

İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Dünya devi olan havalimanlarını sollayan İstanbul Havalimanı, dergi okuyucuları tarafından belirlenen anket sonucuna göre Hamad Uluslararası Havalimanı (Katar), Dubai Uluslararası Havalimanı, Incheon Uluslararası Havalimanı (Güney Kore), Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Zürih Havalimanı (İsviçre), Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı (Birleşik Arap Emirlikleri), Haneda Uluslararası Havalimanı (Japonya), Kopenhag Havalimanı (Danimarka)gibi önde gelen havalimanlarını geride bıraktı ve ilk sırada gelen Singapur Changi Havalimanı'ndan sonra ikinci sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı Devleri Solladı Dünyanın En İyilerinde İkinci Oldu

FARKLI KRİTERLERE GÖRE DEĞERLENDİRME YAPILDI

25 Ekim 2021 tarihinde başlayan oylama 28 Şubat 2022 tarihinde sona erdi. İGA İstanbul Havalimanı, dergi okuyucularından 94.06 puan oy aldı ve geçtiğimiz yıla göre oy oranı arttı. Bir okuyucu İstanbul Havalimanı'na ilişkin değerlendirmesinde 'İstanbul Havalimanı, başlı başına bir varış noktası gibi ve bir yere seyahat edecekmiş gibi hissetmiyorsunuz'' ifadelerini kullandı. 

Travel and Leisure dergisi okuyucularının oy oranları ile yapılan ankette değerlendirmeler havalimanlarının erişim, check-in, güvenlik, yeme-içme alanları, alışveriş ve tasarım özelliklerine göre yapıldı.