İstanbul'a 1.5 milyon konutluk kentsel dönüşüm projesi

Kahramanmaraş depremi sonrasında kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar hayati öneme sahip olduğu bir kere daha ortaya çıkarken İstanbul hakkında son dakika açıklaması Bakan Kurum tarafından yapıldı.
İstanbul'a 1.5 milyon konutluk kentsel dönüşüm projesi

İstanbul'a 1.5 milyon konutluk kentsel dönüşüm projesi - Asrın felaketi olarak Türkiye'nin büyük bir acı yaşamasına neden olan Kahramanmaraş depremi bir kere daha kentsel dönüşüm projelerinin hayati önemini ortaya koymuştu. 

Her an büyük bir depremin vurmasının beklendiği İstanbul için de kentsel dönüşüm projeleri gündeme taşınırken konu hakkında son dakika açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapıldı. Bakan Kurum İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

İSTANBUL'DA DEV KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLIYOR! 

Kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklama yapan Bakan Murat Kurum “1.5 milyon konutun 500 binini Anadolu yakasında 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, 500 binini de olduğu yerde yapacağız. Detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. İstanbul'a ilave nüfus getirmeden yapacağız. Bize 130 milyon metrekare rezerv alan lazım. Bizim rezerv alanlarımızın tespitini yaptık. Onların detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Kamu binalarıyla ilgili planlamamız var. Örnek vereyim bir tanesine. Esenler ‘de ki rezerv alanımızın hemen kuzeyindeki askeri alanı biz Millî Savunma Bakanlığımızla konuştuk, orası rezerv alanımız olacak. Büyük bir alan var. 70-80 bin konutluk alan var. Esenler ‘deki askeri alanın kuzeyini bir rezerv alan olarak kullanacağız" diyerek belirledikleri rezerv alanlarında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Bakan Kurum detayların önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.