İstanbul'da kira cinayetinde indirimli ceza verildi!

İstanbul Beykoz’da kiracı ile mülk sahibi arasındaki tartışma sonucunda işlenen cinayetin cezası belli oldu. Mahkeme önce müebbet hapis cezası kararı verdi ama ardından indirim uyguladı.
İstanbul'da kira cinayetinde indirimli ceza verildi!

İstanbul Beykoz’da bulunan bir tekstil dükkanı iki yıl önce M.S.E. tarafından işletilmek üzere mülk sahibi B.K.’dan kiralandı. 2021 yılının Ekim ayında kira ödenmediği gerekçesiyle taraflar arasında tartışma çıktı. Mülk sahibi B.K. ile kızı 2 Kasım 2021 tarihinde dükkana gittiler. B.K. otomobilini dükkanın tam önüne park edince kiracı M.S.E. ile tartışmaya başladılar ve kendisinden otomobili başka yere park etmesi istendi. Bu tartışmaya B.K.’nin oğlu S.E.H. de katıldı.

BIÇAKLA DÜKKANDA KİM VARSA HEPSİNE SALDIRDI

S.E.H. yanındaki bıçağı çıkartarak dükkandaki herkese saldırdı. Bu saldırıda kiracı M.S.E, kuzeni H.E ve Afganistan uyruklu bir çalışan yaralandı. S.E.H. saldırının ardından hemen kaçarken hastaneye kaldırılan kiracı M.S.E. de hayatını kaybetti. Polisler cinayet zanlısı S.E.H.’yi otomobili ile kaçarken Beykoz’da yakalayarak gözaltına aldılar. Bu sırada olaya karışan anne B.K ile abla da tutuklandılar. Dosyayı hazırlayan Cumhuriyet savcısı 3 şüpheli için de müebbet hapis cezası talep etti.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA İNDİRİM UYGULANDI

Oldukça büyük yankı uyandıran kiracı cinayeti davası İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülerek karara bağlandı. Cinayet şüphelisi S.E.H. hakkında mahkeme önce müebbet hapis cezası verdi. Ancak haksız tahrik olayının ilk kim tarafından yapıldığının tespit edilememesi nedeniyle mahkeme heyeti cezayı 23 yıl 5 ay 7 güne indirdi. Ayrıca mahkeme heyeti diğer tutuklu şüpheliler B.K ile kızı hakkında da kasten adam öldürmeye yardım etme suçundan 7’şer yıl, 6’şar ay hapis cezası verdi.

Kiracıyı öldüren mülk sahibinin oğlu S.E.H. bu karar ile beraber müebbet hapis cezası almaktan kurtuldu. Hayatını kaybeden kiracının ailesinin bu cezayı kabul etmediği ve davayı bir üst mahkemeye taşımak istedikleri öğrenildi.