İstanbul'da kolonu patlayan 6 katlı bina acilen boşaltılıp mühürlendi!

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan 6 katlı binanın kolonu patlayınca yetkililer harekete geçti. Hemen binadakiler tahliye edilirken yıkım endişesi ile binaya mühür vuruldu.
İstanbul'da kolonu patlayan 6 katlı bina acilen boşaltılıp mühürlendi!

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Gültepe Mahallesi’nde bugün facianın eşiğinden dönüldü. Sabah saatlerinde 6 katlı bir binanın bodrum katında bulunan orta kolonunda yandaki binadaki çalışmalardan dolayı patlama meydana geldi. Bu patlamanın etkisi ile binada yaşayan vatandaşlar büyük bir sarsıntı hissettiler. Deprem oluyor endişesi ile evlerinden çıkan vatandaşlar soluğu sokakta aldılar.

BİNAYI MÜHÜRLEDİLER!

Deprem olmadığının anlaşılması üzerine hemen yetkililere haber verildi. Yapılan ihbarların neticesinde polis ve zabıta ekipleri olay yerine geldiler. Polis hemen güvenlik önlemi alarak ilk olarak 6 katlı binanın bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Zabıta ekipleri ise binayı kontrol ederek kimsenin girmemesi için mühürlediler.

İNCELEME YAPILIP KARAR VERİLECEK

Vatandaşların evlerine girmelerine izin verilmezken gerekli incelemelerin başlatıldığı bildirildi. Kolonda meydana gelen patlamanın ve ardından gerçekleşen sarsıntının binaya ne şekilde zarar verdiği ekiplerce incelenerek bir rapor hazırlanacak. Bu inceleme tamamlanana kadar vatandaşların binaya girmelerine izin verilmeyecek. Binada kalıcı bir hasar olup olmadığı tespit edildikten sonra yetkili birimler uygun görürlerse evlerine girmelerine izin verilecek. 6 katlı binada gerçekleşen kolon patlamasının telafi edilemeyecek bir sonucu olduğu tespiti yapılırsa da bina için acilen yıkım kararı verilecek.

VATANDAŞ EVSİZ KALDI!

Binada yaşayan vatandaşlardan Doğukan Sarıtaş yaşanan duruma tepki göstererek, “Yan taraftan bir yükleme yapılırken binanın altından çok şiddetli bir ses geldi. Ardından ise bina sallandı. Bodrum kata baktığımızda kolonun kırıldığını gördük. Burada büyük bir mağduriyet var. İki hafta önce evlendim ve evdeki eşyalarımızın tamamı yeni. O eşyaları oradan nasıl alacağız bilemiyorum. Büyük bir sıkıntı içerisine düştük. Ev nasıl bulacağız o da ayrı bir mesele. Binayı mühürlediler, bu kış günü ne yapacağız bir fikrimiz yok.” dedi.