İstanbul’da yeni trend! Günlük kiralık rüya gibi evler!

İstanbul’da son dönemlerde farklı bir ev kiralama modeli ön plana çıkmaya başladı. İstanbul’un gösterişli ve büyüleyici bir manzaraya sahip evler günlük kiraya veriliyor. Boğaz manzaralı evlerde adeta yok yok.
İstanbul’da yeni trend! Günlük kiralık rüya gibi evler!

İstanbul’da barınma sorunu yaşanırken bir taraftan da lüks evler ile alakalı olarak yeni bir trend başladı. Vatandaşın ana gündemi artan kira fiyatları olurken lüks evler için ayrı bir dünya yaşanıyor. Cihangir, Moda, Beşiktaş, Sarıyer, Bebek ve Üsküdar gibi yerlerde hayranlık bırakan evler günlük olarak kiraya veriliyorlar. Bu evler adeta bir kazanç kapısı haline geldiler.

GÜNLÜK KİRA NE KADAR?

İstanbul’un lüks evleri turistlere günlük olarak kiraya verilerek eşsiz bir deneyim yaşamaları sağlanıyor. Bunun da bir bedeli bulunuyor. Bu bedel de semtten semte, evden eve değişiyor. B evlerin günlük kiraları 5.000 TL’den başlıyor. Ancak evlerin ihtişamı arttıkça fiyat da yükseliyor. 30.000 TL’ye günlük kiraya verilen evler de bulunuyor.

Galata Kulesi’ni ve İstanbul Boğazı’nı terasından gören bir ev kiralamak istendiğinde çok geniş imkanlar sağlanabiliyor. Terasta bulunan küvetin içerisine girerek muhteşem bir manzara eşliğinde vakit geçirmek mümkün olabiliyor. Bunun günlük bedeli de 17.000 TL oluyor.

Beşiktaş’ta ise fiyatlar biraz daha makul olabiliyor. Bu ilçede lüks denilebilecek evlerin günlük kirası 7.000 TL’den başlıyor. Ancak evin metrekaresi büyüdükçe ve manzarası güzelleştikçe burada da fiyatlar 20.000 TL’nin üzerine çıkabiliyor.

Anadolu Yakası’nda hem ücretler hem de seçenekler daha az olabiliyor. Kadıköy civarında lüks sayılabilecek evlerin günlük kiraları 8.000 TL’den başlıyor. Beykoz’da bulunan Beyaz Köşk ise gecelik 24.000 TL’ye kiralanıyor. Eşsiz bir boğaz manzarasının sunulması bu evin en ayırt edici özelliği oluyor.

İstanbul’un lüks evlerinin keyfini genellikle yabancılar çıkarıyorlar. İnternette bu konuda sayısız ilan bulunuyor. Yabancı turistler bu evlerde kaldıktan sonra övgü dolu yorumlarını yazmayı da unutmuyorlar.