İzmir Dikili'de belediyeden satılık arsalar ve tarlalar! 150.000 TL fiyat belirlendi!

İzmir Dikili Belediye Başkanlığı tarafından resmi bir ilan yayınlanarak arsa ve tarla satışı yapılacağı ilan edildi. Toprak yatırımı yapmak isteyenler için fırsat fiyatları belli oldu.
İzmir Dikili'de belediyeden satılık arsalar ve tarlalar! 150.000 TL fiyat belirlendi!

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak son dönemlerde oldukça yaygın bir eğilim haline geldi. Ancak emlak piyasasında yüksek fiyatlar nedeniyle bu yatırımları yapmak mümkün olmayabiliyor. Buna karşın belediyelerin mülkiyetlerinde olan taşınmazlar ihale yoluyla satışa çıkarılıyorlar. Bu ihaleleri takip edenler oldukça uygun fiyatları bulma imkanına sahip olabiliyorlar. Son olarak İzmir Dikili Belediye Başkanlığı resmi bir ilan yayınlayarak arsa ve tarla satışı yapılacağını duyurdu.

FİYATLAR AÇIKLANDI!

Yayınlanan resmi ilanda arsalar ve tarlalar için belirlenen muhammen bedeller belli oldu. Taşınmazların tamamı Dikili ilçesinde bulunurken 3 adet arsa ile 4 adet tarla satışa çıkarıldı. Gökçeağıl Mahallesi’nde bulunan arsaların büyüklükleri sırasıyla 387 metrekare, 472 metrekare ve 476 metrekare olarak açıklandı. Bu arsalar için yine sırasıyla 150.000 TL, 175.000 TL ve 175.000 TL muhammen bedel belirlendi.

Yenice, Kıratlı, Kabakum ve Demirtaş mahallelerinde de birer adet tarla satışa çıkarıldı. Bu tarlaların büyüklükleri 679 metrekare ile 19.099 metrekare arasında değişiyor. Muhammen bedeller ise 510.000 TL ile 3.582.000 TL aralığında bulunuyor.

İHALELER NE ZAMAN?

Satışa çıkarılan taşınmazlar için ihalelerin 8 Haziran’da yapılacağı ilan edildi. İhalelerin açık teklif (artırma) usulü ile yapılacağı bildirildi. İhaleye katılmak için ihale şartnamesi için 1.000 TL ödenerek alınması gerekiyor. Ayrıca yasal süresi içerisinde ihale tekliflerinin verilmesi gerekiyor. Encümen huzurunda gerçekleştirilecek olan ihalelerde en yüksek teklifi verenler taşınmazları satın alma hakkı elde edecekler. İhaleyi kazananlar aynı zamanda her türlü vergi, resim harçları ve diğer giderleri ödemekle mükellef olacaklar. İhale bedelinin süresi içerisinde ödenmesi ile taşınmazların tapu devirleri yapılarak satış işlemi sonlandırılacak.