Kahramanmaraş depremi son dakika gelişmeleri! AFAD hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi’nin resmi verilerine göre Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen deprem çok sayıda ili etkilerken binalar yıkıldı, insanlar enkaz altında kaldı. Depreme dair son dakika gelişmeleri belli oldu.
Kahramanmaraş depremi son dakika gelişmeleri! AFAD hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi’nin resmi bilgilendirmesine göre saat 04:17’da merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Çok şiddetli bir deprem gerçekleşirken etki alanı da çok büyük oldu. Sadece Kahramanmaraş’ta değil farklı illerde de çok sayıda bina yıkılırken insanlar enkaz altında kaldılar. Resmi kaynaklar hayatını kaybeden vatandaşların sayısına ilişkin bilgileri sürekli güncellerken Türkiye uluslararası yardım talep etti.

DİYARBAKIR’DA 6 ÖLÜ 79 YARALI!

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su bir açıklama yaparak son durumu paylaştı. Hayatını kaybeden vatandaşlar olduğunu aktaran Vali Ali Haydar Su, “Diyarbakır’da deprem nedeniyle 6 binanın yıkıldığını tespit ettik. Bu binalarda bulunan 6 vatandaşımız hayatını kaybederken 79 vatandaşımız da yaralanmıştır. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

MALATYA’DA 23 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Malatya’da da deprem nedeniyle binaların yıkıldığı Vali Hulusi Şahin tarafından açıklandı. Depreme ilişkin son gelişmeleri açıklayan Malatya Valisi Hulusi Şahin, “Kentimizde deprem nedeniyle şu ana kadar 23 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit etmiş durumdayız. Yaptığımız çalışmalarda 420 vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Malatya’da ilk tespitlere göre 140 bina yıkılmıştır.” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA’DA CAN KAYIPLARI VAR!

Depremin etkilediği bir diğer il olan Şanlıurfa’da son durumu Vali Salih Ayhan açıklarken, “Gerçekleşen depremden kentimiz Şanlıurfa da maalesef etkilenmiştir. Arama kurtarma çalışmalarımız sürmektedir. İlk tespitlerimize göre 17 vatandaşımızın cansız bedenlerine ulaşılmıştır. 30 vatandaşımız da enkazlardan yararlı olarak çıkarılmıştır.” dedi.

MALATYA’DA HASTANE VE OTEL YIKILDI

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar depreme dair bilgilendirme yaparak, “Durum gerçekten çok kötü. Yeşilyurt 350 bin nüfuslu bir ilçe. Eski binalarımızda yıkımlar var. Hastane ve otel tamamen yıkıldı. 10 binanın yıkıldığına dair ihbarlar aldık. Merkezde 20 yaş üstü binalarda büyük sıkıntı var. her şeye ihtiyacımız var. Bizim yeterli alet edevatımız yok. Yakın olanlar destek verirlerse enkazlardan bir kişi bile kurtarabilsek mutlu oluruz.” dedi.

SURİYE DE YIKILDI!

Meydana gelen deprem sadece Türkiye’de hasara neden olmadı. Gelen bilgilere göre Suriye’de de bazı kentlerde binalar yıkıldı. Bu yıkımlarda 50’ye yakın kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Deprem nedeniyle Suriye’de de teyakkuza geçildi.

AFAD BELİRLENEN CAN KAYIPLARINI AÇIKLADI!

AFAD tarafından Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depreme ilişkin son bilgi paylaşıldı. Buna göre Türkiye’nin farklı illerinde toplam 76 vatandaş hayatını kaybetti. Yine 440 vatandaşın yaralandığı resmi olarak açıklandı. Tüm birimler depremin etkilediği bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ederken hayatını kaybedenlerle yaralananların sayısının artmasından endişe ediliyor.