Katar Emiri 100 Milyon Euro ödemişti! Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı restorasyona girdi!

2015 yılında Türkiye’nin en pahalı ikinci yalısını ikinci karısı için 100 milyo Euro ödeyerek alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani iyice kesenin ağzını açtı. İstanbul Yeniköy’deki Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı tepeden tırnağa yenileniyor.
Katar Emiri 100 Milyon Euro ödemişti! Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı restorasyona girdi!

İstanbul’un en değerli gayrimenkulleri listesinde ilk sıralarda yer alan İstanbul Yeniköy’deki Şeyh Burhanettin Efendi Yalısı ile arka tarafındaki iki adet köşk Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani tarafından kayınpederinin Türkiye’de kurduğu şirket üzerinden satın alınmıştı. İkinci karısı için bu gayrimenkulü satın alan Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani şimdi kesenin ağzını biraz daha açtı.

100 MİLYON EURO ÖDEDİ!

2015 yılının Mart ayında Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani bu ziyarette gezip beğendiği gayrimenkulleri almaya karar vermişti. Bu gayrimenkuller içerisinde 100 Milyon Euro değerindeki Şeyh Burhanettin Efendi Yalısı da vardı. Bu yalıyı satın alarak ikinci karısına hediye eden Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani şimdi bu tarihi mülkü yenilemek için ünlü mimar Fatih Sönmez ile anlaştı.

RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI!

Şeyh Burhanettin Efendi Yalısı için yapılan restorasyon çalışmaları Ege Yapı tarafından sürdürülüyor. Bu restorasyon çalışmalarında yalının pembe olan dış cephesinin beyaza dönüşeceği bildirildi. Yalının içinde de büyük bir dönüşüm meydana gelecek. Bu yalı daha önce Erbilgin Ailesi’ne aitti. Yaklaşık 10 yıl boyunca bu yalının satılması beklendi. Satış işlemi ancak 2015 yılında yapılabildi. Oldukça kıymetli olan bu gayrimenkul için yüklü tutardaki ödemeyi Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani yapabildi.

YALI ŞİRKET ÜZERİNE KAYITLI

Şeyh Burhanettin Efendi Yalısı tapu kayıtlarında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani adına değil Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi üzerinde görünüyor. Londra merkezli olan bu şirket İstanbul’da 2014 yılında Katarlı iş adamı ve Katar Emiri’nin kayınpederi Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kurulmuştu.

2. ABDÜLHAMİT OĞLU İÇİN SATIN ALMIŞTI

1880 yılında yapılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı ilk başta o dönemin ünlü sarraflarından Varki Vartaks’a aitti.Verki Vartaks 1887 yılında ölünce bu yalıyı Teşkilat-ı Umumiye Nazırı Ahmet Münir Paşa satın aldı. 1911’de ise yalı 2. Abdülhamit tarafından oğlu Şehzade Burhanettin için satın alındı.