Kentsel dönüşüm kredisi için yeni kampanya! Devlet verecek, 2 yıl geri ödemesiz, 0,69 faizle kredi!

Konutlarını kentsel dönüşüme sokmak isteyen vatandaşlar için verilecek olan kredi desteğinin koşullarını Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu açıkladı. Kentsel dönüşüm kredisinin ilk 2 yıl geri ödemesiz verileceği açıklandı.
Kentsel dönüşüm kredisi için yeni kampanya! Devlet verecek, 2 yıl geri ödemesiz, 0,69 faizle kredi!

Deprem felaketi nedeniyle vatandaşlara verilecek olan kentsel dönüşüm kredileri ile alakalı olarak bilgiler belli olmaya başladı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin toplantısında kentsel dönüşüm kredisi ile alakalı olarak ilk bilgileri açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak bir şekilde başlatacakları kredi kampanyası ile evlerini kentsel dönüşüme sokmak istenecek vatandaşlar kredi imkanı sağlanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ VERİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısına katılan ve aynı zamanda İBB AK Parti Grup Başkanvekili olan Mehmet Tevfik Göksu kentsel dönüşüm kredisi ile alakalı olarak mali koşulları ilk defa açıkladı. Sadece İstanbul’u değil tüm Türkiye’yi kapsayacak kentsel dönüşüm kredi desteği ile alakalı olarak alınan son karar bu şekilde belli olmuş oldu.

2 YIL GERİ ÖDEMEK YOK, 0,69 FAİZ İLE!

Kentsel dönüşüm kredisi hakkında konuşan Mehmet Tevfik Göksu, “Konutunu dönüştürmek isteyen her bir vatandaşımıza en az 1 Milyon TL olmak üzere 2 yıl geri ödemesiz şekilde aylık 0,69 faizle kentsel dönüşüm kredisi verilecek. Bununla da kalınmayacak eğer ada bazlı dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koşullarını sağlaması durumunda bu şirkete de inşaat yapım kredisi verilecek.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ KOŞULLARI NE OLACAK?

Devlet tarafından verilecek olan kentsel dönüşüm kredisi ile alakalı olarak detayları belli olmaya başladı. Konutlarını dönüşüme sokacak olan vatandaşlar bu kredi imkanından yararlanabilecekler. Vade süresinin en az 15 yıl olması beklenen bu kredinin aylık faizinin yüzde 0,69 olacak. Vatandaşlar bu krediyi kullanmaları durumunda ilk 2 yıl boyunca taksit ödemesi yapmayacaklar. Kredi limiti ise en az 1 Milyon TL olacak.

KİRALIK KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Kiracıların da sorunlarının çözümü için bir proje başlatılacağını açıklayan Mehmet Tevfik Göksu, “Devletimiz kiracı vatandaşlarımızın da sorunlarını çözmek için bir proje başlatıyor. Yap işlet modeliyle tamamen kiralamak amacıyla konut üretimi teşvik edilecek. Bunun detaylarını ve getirilecek usulü Sayın Bakanımız kamuoyuna açıklayacak. Bu hafta içerisinde bu detaylar açıklanmış olacak.” ifadelerini kullandı.