Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim vaadi! TOKİ konutları depremzedelere ücretsiz verilecek

CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da deprem bölgesini ziyaret ederken önemli açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim vaadi! TOKİ konutları depremzedelere ücretsiz verilecek

Kılıçdaroğlu'ndan yeni seçim vaadi! TOKİ konutları depremzedelere ücretsiz verilecek - Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda deprem bölgesini bir kere daha ziyaret eden CHP Genel Başkanı ve altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu burada önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Hatay EXPO'da düzenlenen "Millet Buluşması"na katıldı. Düzenlenen törende şehirde yaşanan deprem felaketi sonrasında yaşananları eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu yeni yapılacak konutlar hakkında da bilgi verdi.

TOKİ DEPREM KONUTLARI İÇİN MUHALEFETTEN YENİ VAAT!

Düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu "Temeller atıldı, o binaları biz tamamlayacağız. Bu olayda kimin kabahati var? Anayasa'nın 57'nci maddesinde ne diyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 25'inci maddesi... Bir binanın yapımı için 23 imza gerekiyor. 23 imzanın hiçbirisinde konut ve dükkân sahibinin imzası yok, tamamı kamu. Bu güveni kamu veriyor. Şimdi diyorlar ki size yer vereceğiz ama sizi borçlandıracağız, 20 yıl ödeyeceksiniz.

Benim ne günahım var, o imzaları ben atmadım. Şimdi depremzedeyi borçlu çıkarıyorlar. Bütün vatandaşlarıma sözüm sözdür, herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız. Eğer bir helalleşme olacaksa, anahtarı teslim edeceksiniz, özür dileyeceksiniz. Eve ruhsat veriyorsun, herkes geliyor, bakıyor. 'Sana ev yapacağım, bana parasını ver.' Kimin kusuru varsa, kusuru giderecek olan odur. Vatandaşın devlete değil, devletin vatandaşa borcu var" diyerek seçilmeleri halinde bu konutları depremzedelere ücretsiz teslim edeceklerini söyledi.