Kira desteği, büyükşehir tazminatı, lojman! Memurlara dev zam öncesi 3 sürpriz geliyor!

En düşük memur maaşının net 22.000 TL’ye yükseltilmesinin ardından yine memurların gelirlerine yönelik üç ayrı düzenleme yapılacağı bildirildi. Memurların en büyük gider kalemi olan kira giderini devlet hafifletecek.
Kira desteği, büyükşehir tazminatı, lojman! Memurlara dev zam öncesi 3 sürpriz geliyor!

Türkiye’de milyonlarca memur kendilerine Temmuz ayında yapılacak zammı heyecanla bekliyorlar. Memurlar için müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük memur maaşının 22.000 TL’ye yükseltileceğini hemen 14 Mayıs seçimlerinin öncesinde açıklamıştı. Şimdi ise memurlara bu maaş zammının yanında ek sürprizler yapılması için hazırlık yapılıyor. Bu sürprizler memurların kira giderlerini azaltmaya yönelik olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının alım gücünü desteklemek için yeni bir çalışma yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle büyükşehirlerimizde aniden artan kira fiyatlarıyla ilgili de gerekli hazırlıkları yapıyoruz. TOKİ vasıtasıyla daha fazla konut üreterek, memur ve ücretlinin refah kaybının önüne geçerek, bu meseleyi mutlaka çözüme kavuşturacağız” açıklamasında bulunmuştu.

KİRA DESTEĞİ VERİLECEK!

Memurlara kira desteği verileceğini açıklayan isimlerden birisi de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmuştu. Memurların kira sorununa neşter vurulacağını belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Büyük şehirlerde memurlarımıza kira desteği vereceğiz. Bu ödemeler il ve ilçe bazında yapılacak. Kira fiyatlarının yüksekliğine göre kire desteği bölgesel olarak verilecek. TOKİ eliyle de yeni konutlar üreterek arz-talep dengesini kurup kira sorununu kökten çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

KİRA DESTEĞİ GELİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da memurlara verilecek olan kira desteğine dair de konuşarak, “Büyük şehirlerde çalışan vatandaşlarımız için bu yaşam şartlarını yeniden gözden geçireceğiz. Bu memur olur, asgari ücretli olur fark etmez. Memurumuzun gelirinin artması mı gerekiyor bunu yapacağız. Kira desteği verilmesi veya artırılması mı gerekiyor onu da yapacağız. İlgili bakanlıklarımızla farklı farklı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Memurlarımıza daha iyi yaşam şartları sunacağız. Yapacağımız düzenlemeler sadece memurları değil herkesi de kapsayacak.” dedi.

MEMURLAR İÇİN 3 AYRI DÜZENLEME!

Memurların maaş zammından önce 3 ayrı düzenleme ile kira giderlerine neşter vurulacağı belli oldu. Memurlara Temmuz ayında yüklü bir oranda maaş zammı yapılacak ama onun öncesinde 3 yeni düzenleme hayata geçirilecek. Bunlardan ilki kira desteği olacak ve il ve ilçe bazlı olarak bu destek verilecek. Bunun yanında tüm memurlara büyükşehir tazminatı da ödenecek. Üçüncü düzenleme ise lojman olacak. Özellikle öğretmen ve polis gibi mesleklerde çalışanlar için ek lojman hizmetinin verilmesi sağlanacak.