Kira Fiyatları Fırladı! Yediden Yetmişe Herkes Ev Arkadaşı Arıyor

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sonrasında vatandaş farklı çözüm yolları arayışına girdi. Evinin kirasını tek başına ödeyemeyen kişiler, kiraya ortak olacak ev arkadaşı arıyor.
Kira Fiyatları Fırladı! Yediden Yetmişe Herkes Ev Arkadaşı Arıyor

Kira artış oranlarına devlet tarafından sınırlama getirilmesine rağmen bazı ev sahipleri keyfi kira artışlarına devam ediyor. Kira artışını kafasına göre yapanlar çeşitli oyunlar ile kirayı elden alarak kira artış oranına uymadığını saklamaya çalışıyor. Uzmanlar kiracılara bu konuda peş peşe uyarılarda bulunuyor. Bunun yanı sıra kira artışlarından dolayı ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan problemler de katlanarak devam ediyor.

KİRA ARTIŞINA EV ARKADAŞI ÇÖZÜMÜ

Kiralarda yaşanan artışlar nedeniyle vatandaş kara kara düşünmeye başladı. Kirasını ödemekte güçlük çekenler alternatif çözümlere yöneldi. Artan fiyatlar sonrasında bir kısım ailesinin evine dönerken bir kısım da ev arkadaşı ile kiraya çözüm bulmaya çalışıyor. Özellikle asgari ücretle çalışanlar bu yöntemi daha çok tercih etmeye başladı.

Kira Fiyatları Fırladı! Yediden Yetmişe Herkes Ev Arkadaşı Arıyor

Ev arkadaşı bulmak için kullanılan siteler kiraya ortak bulmanın yanı sıra bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Siteyi maddi olarak müşkül durumda olup ev arkadaşı arayanların yanı sıra kötü niyetli kişiler de kullanıyor. Özellikle bazı sitelerde ev arkadaşı olmak isteyenleri depozito vaadiyle kandırma, dolandırma, hesapları ele geçirme durumları yaşanıyor.

CİDDİ RİSKLERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR

Kiralardaki artışlar nedeniyle ev arkadaşı bulma sitelerine talepler her geçen gün artıyor. Talebin çok olması bu tarz sitelerin kötü amaçlı kişilerin tuzağı olmasına da neden oluyor. Evli olan hatta çift maaş almasına rağmen kirasını ödeyemeyenler bile bu yöntemi tercih etmeye başladı. Durum böyle olunca da riskleri de beraberinde getiriyor. Ev arkadaşı bulma siteleri hem özel hayatın gizliliğine aykırı oluyor hem de ev arkadaşı arayan kişilerin güvenliği tehdit altına giriyor.