Kiracılar ev sahiplerinin IBAN oyununu nasıl bozabilirler?

Ev sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için son dönemlerde türlü türlü yollara başvurabiliyorlar. IBAN oyunu da bunlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Ev sahibinin IBAN oyunu nedir?
Kiracılar ev sahiplerinin IBAN oyununu nasıl bozabilirler?

Kiracılar bazı fırsatçı ev sahiplerinin yüksek kazanç emellerine kurban olabiliyorlar. Kira sözleşmesi süren eski kiracıların evde kalması fırsatçı ev sahipleri için pek de makul bulunmuyor. Bu kiracıların kira zamları en fazla yüzde 25 olabiliyor. Eğer 5 yılı doldurmuşsa kira tespit davası açılarak bir miktar daha kira fiyatı yükseltilebiliyor ama o da uzun bir hukuki süreci gerektiriyor. Onun yerine ev sahipleri yılda bir kiracı değiştirerek yüksek kira geliri elde etme hayali ile yanıp tutuşuyorlar. Bunun için de fırsatçı ev sahipleri akla hayale gelmeyecek yollara başvuruyorlar.

IBAN OYUNU NEDİR?

Ev sahiplerinin son oyunları ise IBAN oyunu oldu. Kiracı her ay ev sahibinin kendisine bildirmiş olduğu IBAN hesabına kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödeyebiliyor. Ev sahibi kiracıyı zor durumda bırakmak için IBAN hesabını kapatıyor. Kiracı dikkat etmezse göndermiş olduğu paranın kendisine geri döndüğünü fark edemiyor. Bu durumda da ev sahibine kira ödenmemiş oluyor.

Ev sahibi kendisine kira ödemesi yapılmadığını iddia ederek yasal süreçleri takip edip kiracının evden tahliyesini sağlayabiliyor. Bu yolla kiracıyı evden çıkarmayı başaran ev sahibi fahiş fiyatlarla ev kiralayacak yeni kiracısını aramaya başlıyor. Kiralık ev sayısının az olmasından dolayı da çok beklemeden bu ev kiraya verilerek ev sahibi amacına ulaşabiliyor.

KİRACILAR NE YAPMALI?

Kirasını düzenli ödeyen ve evden çıkmasına herhangi bir gerekçe bulunmayan kiracılar ev sahiplerinin IBAN oyununu nasıl bozabileceklerini merak ediyorlar. Başına bu olay gelen kiracı ev sahibinden yeni IBAN istese de alamayacaktır. Hatta oyalanacaktır. Bunun için böyle bir olay ile karşılaşan bir kiracı hemen mahkemeye başvurmalı ve kendisine kirayı ödeyebileceği bir IBAN verilmesini talep etmelidir. Mahkeme tarafından belirlenecek IBAN hesabına ödeme yapan kiracı bu yolla ev sahibinin oyununa son verebilir.