Kiralar için yeni düzenleme geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Konut kiralarının oldukça yükselmesi vatandaşların en önemli sorunlarından birisi haline gelmesini sağladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüksek kiralar için atılacak adımları açıkladı.
Kiralar için yeni düzenleme geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Türkiye’de son dönemlerde en çok yaşanan problemlerden birisi de kiralık konutlar oluyor. Konutlarda kira fiyatlarının astronomik seviyeye yükselmesi çoğu vatandaşça şikayet konusu ediliyor. Ayrıca fırsatçı ev sahipleri de eski kiracıların kira fiyatlarına fahiş zamlar yapmak istiyorlar. Tüm bu gelişmeler yaşanınca kiralardaki fahiş artış başlı başına bir mesele oluyor.

YÜKSEK KİRALARIN ÜZERİNE GİDİLECEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan kira fiyatları ve yaşanan kiralık konut sıkıntısına dair açıklamalarda bulundu. Kira fiyatlarının yükselmesinin rahatsızlık verici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hükümet olarak vatandaşımızın sorunu neyse ona çare olmaya alışkınız. Şimdi kira fiyatlarına dair bir sıkıntı var. Seçimden sonra bu yüksek kiraların üzerine çok daha fazla gideceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyükşehirlere dikkat çekerek, “Kira fiyatlarına dair vatandaşımızın sonuna çare olacağız. Buna dair çalışmalara da başladık. İlk tespitlerimize göre büyükşehirlerde kira fiyatlarının çok daha fazla yüksek olduğunu görüyoruz. Buna da müdahaleyi buradan yapmalıyız. Büyükşehirleri çözerseniz diğerleri onu arkadan takip eder.” ifadelerini kullandı.

KİRALAR İÇİN YENİ BİR YASAL DÜZENLEME YAPILACAK!

Kira fiyatlarına dair düzenleme yapacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kira fiyatlarının tespit edilmesi konusunda geçtiğimiz yıl bir düzenleme yapmış ve yüzde 25 kira zammı sınırlaması getirmiştik. Hem vatandaşlarımızın şikayetlerinde hem de bizim araştırmalarımızda kiralık konutlarda ve bu kira fiyatlarında fırsatçılık yapılıyor. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bunu engellemek için de yasal düzenlemeler yapıp bu sorunu kökten çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kiralık konutta fırsatçılığın önüne geçmenin bir yolu da konut arzını arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da bir kentsel dönüşüm süreci yaşanacak. Bu çalışmaları uzun yıllardır başlatmıştık ama artık hız vermemiz gerekiyor. Buna dair bir de müjdemiz olacak ve bunu bayramda açıklayacağım. İstanbul’da kentsel dönüşüm için konut üretildikçe, rezerv alanlarda binalar yapıldıkça kiralık konut piyasası da sakinleşip yatışacaktır. Kiralara bu suretle de bir müdahale yapmış olacağız. Kira sorununu tek bir kanuni düzenlemeyle çözemezsiniz. Komple bir çalışma yapmanız gerekiyor ve bizim arkadaşlarımız da bu çalışmaları devam ettiriyorlar. Detayları en kısa sürede milletimizle paylaşacağız.” dedi.