Kiralık ev fırsatçıları harekete geçti! Aylık fiyatına günlük ev kiralıyorlar

Sezonun açılmasıyla birlikte kiralık ev fırsatçıları soluğu tatil bölgelerinde aldı. Vatandaşlara aylık fiyatına günlük ev kiralıyorlar.
Kiralık ev fırsatçıları harekete geçti! Aylık fiyatına günlük ev kiralıyorlar

Kurban Bayramı öncesinde tatil bölgelerine akın eden tatilciler, günübirlik ev kiralayarak daha rahat bir tatil geçirmeyi amaçlıyordu. Fakat özellikle ailelerin tercih ettiği günlük kiralık evlerde, son haftalarda büyük bir fiyat artışı yaşanıyor. Herhangi bir ek maliyet olmamasına rağmen bazı dairelerin günlük kiraları ise çevredeki diğer evlerin aylık kiralarını aştı. Aylık kirası için 5-6 bin lira talep edilen bu evler için bayram öncesi fiyatlar tek bir gün için 5 bin liraya yükseldi. 

Günlük kiralık ev soygunu! 

Özellikle Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme gibi tatil bölgelerinde günlük evlerin fiyatları 15 bin liraya kadar çıkıyor. Aileler daha uygun fiyatlı olsun, daha rahat bir tatil yapalım diyerek günlük kiralık evlere yöneliyor ancak bu durum büyük bir mağduriyeti ortaya çıkarıyor.

Bu evler için yüksek kiralar talep edilirken bir de kıyı bölgelerdeki evlerin çoğunun en az 3 gün kiralanması gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Ev sahiplerinin birçoğu, evini 3 günden daha az süre için kiralamak istemiyor. Ayrıca eve talip olan kişilere göre de kira bedelini yükseltebiliyor.

Burada sorun yaratan durumlardan biri de, aylık kiralık evlerde olduğu gibi günlük kiralık evlerde ipral seçeneği ve para iadesinin olmaması oluyor.

Denize ne kadar yakın, o kadar pahalı!

Kıyı şeridindeki evleri kiraya veren birçok emlakçı, bölgedeki otellerin yüksek fiyatlı olması ya da yer bulunamaması gibi nedenlerle elindeki kozu fırsata çeviriyor. Günlük ev kiraya veren emlakçılar, günlük kiraların 3 bin TL – 15 bin TL aralığında olduğunu ve en az 3 gün kiralama yaptıklarını söyleyerek, denize yakın evlerin daha yüksek tutarlara kiralandığını söylüyor. Ayrıca süre geçtikçe fiyatlar da hava şartlarına göre yükseliyor. Örneğin Mayıs ayında 10 bin TL’ye kiraya verilen bir ev, Ağustos ayına gelindiğinde 20 bin TL’ye ilana çıkıyor.