Kiralık ve satılık ev fiyatlarına fahiş zam yapanlara 3 yıl hapis cezası!

Deprem nedeniyle kiralık ve satılık ev fiyatlarına rekor üzerine rekor zamlar gelmeye devam ediyor. En ucuz kiralık ev fiyatı 10 bin liradan başlıyor!
Kiralık ve satılık ev fiyatlarına fahiş zam yapanlara 3 yıl hapis cezası!

Kiralık ve satılık ev fiyatlarına fahiş zam yapanlara 3 yıl hapis cezası! Kahramanmaraş depreminin yarattığı büyük yıkım 48 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken deprem bölgesinden de büyük bir göç yaşanması ile konut fiyatlarını da etkiledi. Depremin son derece geniş bir alanda etkili olması ve 11 ilde yaşayan 14 milyon kişiyi etkilemesi ve sonrasında yaşanan büyük göç diğer illerdeki konut fiyatlarını da olumsuz etkiledi. 

Büyük deprem ile binlerce binanın yıkılması ve milyonlarca binanın da hasar alarak artık kullanılamaz hale gelmesi, deprem bölgesinde artçı depremlerin devam etmesi ile bölgeden büyük göç yaşanmıştı. Depremzedelerin yoğun göç ettiği illerde hem satılık hem de kiralık ev fiyatlarına fahiş zamlar yapılmaya başlanmıştı. Zam yapan ev sahiplerine kötü haber geldi. 

DEPREM FIRSATÇILIĞI YAPANLARA HAPİS CEZASI UYARISI! 

Depremin etkilediği illerde nerede ise sağlam konut kalmaması ve depremzedelerin diğer illere göç etmeye başlaması ile hem kiralık hem de satılık ev fiyatlarına zam yağmuru yaşanmaya başlanmıştı. Yapılan zamların etkisi ile vatandaşlar mağdur olurken konu hakkında açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Afetzedelerin kiralık ve satılık konut ihtiyaçlarını gören fırsatçılar fiyatlarını artırdılar.

 Bundan 6 gün önce 2 milyon 800 bin TL olan dairenin fiyatı bu sabah baktığımızda 4 milyon 300 bin TL’ye ulaşmıştı. Bu noktada herkesin şunu hatırlamasında yarar var. Haklı bir sebebe dayanmadan fiyat artışı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından cezalandırılır. TCK’nın 237 maddesi uyarınca 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası ile karşı karşıya kalabilirler" diyerek hapis cezası verileceği yönünde uyarıda bulundu. 

Hatırlanacağı üzere Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da açıklama yapmış ve afet dönemlerinde fırsatçılık yapanlara yönelik 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirileceğini ifade etmişti.