Kirayı 22 kuruş eksik ödeyen kiracıya mahkemeden şok karar!

Mülk sahipleri kiracılarını evden çıkarmak için gerekçe ararken bazı kiracılar bu gerekçeyi çok kolay bir şekilde veriyorlar. Bursa’da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracı için mahkemeden tahliye kararı çıktı.
Kirayı 22 kuruş eksik ödeyen kiracıya mahkemeden şok karar!

Mülk sahipleri ile kiracılar arasında artan kira davalarının bazıları oldukça ilginç bir şekilde sonuçlanabiliyor. Kiracıların en küçük dikkatsizlikleri mahkemelerde haksız duruma düşmelerine neden oluyor. Buna emsal olabilecek bir mahkeme kararı Bursa’da çıktı.

KİRACI YASAL KİRA ZAMMINI YAPTI!

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 7 yıldır ahşap dekorasyon ürünlerinin ticaretini yapan Suat Eken kiracısı olduğu dükkanın kira zammında mülk sahibi ile anlaşamadı. Dükkan sahibi 4.700 TL olan kirayı 14.000 TL’ye çıkarmak istedi .Bunu kabul etmeyen kiracı Suat Eken kirayı yasal kira zammı oranı kadar arttırıp ödeme yaptı.

MAHKEME 22 KURUŞ EKSİK ÖDEME YÜZÜNDE TAHLİYE KARARI VERDİ

Yasal kira zammı oranı üzerinden hesaplama yapıp kirasını 7.453 TL olarak yatıran kiracı küsürat tutarı olan 22 kuruşu ödemedi. Dükkan sahibi de mahkemeye giderek kirasının eksik yatırıldığını iddia etti. Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi görülen davada dükkan sahibini haklı bularak kiracı için tahliye kararı verdi. Mahkeme ayrıca 22 kuruş üzerinden yüzde 20 icra inkar tazminatının da kiracıdan tahsil edilmesine hükmetti.

KİRACI KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkeme kararı karşısında şok olan kiracı Suat Eken bir açıklama yaparak, “2017 yılından itibaren çalıştırmış olduğum işletmemin dükkan sahibi kirayı 4.700 TL’den 14.000 TL’ye çıkarmak istedi. Ancak ben bu talebi kabul etmedim. Yasaların bana tanıdığı kira artış oranını uygulayarak kirayı yükselttim. İlk ödemede 22 kuruş eksik ödeme yapmışım. Daha sonra bunu düzeltip fazlasıyla ödedim. Her ayın kira ödemesi dekontunu da dükkan sahibine gönderdim. Dükkan sahibi bu ilk ay ödenmeyen 22 kuruşu bahane ederek tamamen art niyetle bana deva açmış. 6 Haziran’da görülen davada bir üst mahkemeye itiraz yolu kapalı olmak üzere tahliye kararı verildi. Ben bu adaletsizliği kınıyorum ve gereğinin yapılmasını istiyorum.” dedi.