Kırım'da Konut Fiyatları Düşmesine Rağmen Piyasa Durma Noktasına Geldi!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da üst düzey ve lüks konutların fiyatı düşmesine rağmen emlak piyasasında durgunluk yaşanıyor. Uzmanlar Rus medyasına emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kırım'da Konut Fiyatları Düşmesine Rağmen Piyasa Durma Noktasına Geldi!

Türkiye'de konut fiyatlarında ve kiralarda fahiş artışlar sürüyor. Kira artış oranlarına sınırlama getirilmesine rağmen bazı ev sahiplerinin keyfi kira artışları nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Türkiye'nin yanı sıra küresel çapta da emlak sektöründe yaşanan krizler devam ediyor. Rus işgali altındaki Kırım'da konut alım ve satımları durma noktasına geldi. Rus medyasına yansıyan haberlere göre alım gücünün düşük olması nedeniyle üst düzey ve lüks konutların metrekare başına fiyatları düştü. Uzmanlar emlak piyasasına ilişkin Rus medyasına konuştu. Yeni inşa edilen konutlarda artış durdu. 

PİYASADA CİDDİ DURGUNLUK YAŞANIYOR

DEM CEO’su, emlak danışmanı Ekaterina Gress, Kırım'da emlak piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yeni inşa edilen konutlardaki artışın durduğunu açıkladı. Emlak uzmanları fiyatların düşmesinin temel nedenini ucuz yeni projelerin piyasaya sürülmesi olarak değerlendiriyor. Piyasada yaşanan durgunluğa ilişkin açıklama yapan uzmanlar “Genel olarak, yeni bina fiyatlarındaki artışın durmasından bahsedebiliriz. Bununla birlikte, son yedi ayın sonuçlarına göre, elit ve premium sınıf konutların metrekare başına fiyatı, sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 4 oranında azaldı” ifadelerine yer verdi.

EMLAK PİYASASINDAKİ DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Kırım'da emlak piyasasında yaşanan düşüşün nedeninin lüks binalara olan ilginin azalması olduğunu söyleniyor. Rus işgali altındaki Kırım'da yeni binalardaki fiyatlar Şubat ayından mayıs ayına kadar artış gösterdi. Haziran ayında ise artış tersine döndü. Temmuz ayında ise yeni binaların fiyatlarında yeniden %5 oranında bir artış meydana geldi.