Konut fiyatları yükselecek mi? Ünlü ekonomist madde madde açıkladı!

Konut fiyatlarının gideceği nokta oldukça merak ediliyor. Konut fiyatları artar mı yoksa düşer mi? Konut fiyatlarına dair ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan yeni bir değerlendirme geldi.
Konut fiyatları yükselecek mi? Ünlü ekonomist madde madde açıkladı!

Türkiye’de konut sektöründe seçimden önce başlayan durgunluk devam ediyor. Konut sektörünün temsilcilerine göre bu durgunluk seçim belirsizliği ile başlamış ve şu anda da yeni ekonomi yönetiminin hamleleri bekleniyor. Pozitif bir piyasanın oluşması beklense de gelen işaretler hç de öyle görünmüyor. İnşaat maliyetlerinde rekor yükselişler meydana gelirken ekonomist Evren Devrim Zelyut konut fiyatlarına dair yeni bir değerlendirme ile gündem oldu.

Konut fiyatlarından önce ekonomik tablo hakkında değerlendirme yapan Evren Devrim Zelyut, “Seçimlerden önce bütçe muazzam ölçüde açık veriyor, bu açıktan dolayı zamlar yapılacak ve fiyatlar yükselecek. Yükselen fiyatlar enflasyon oluşturup dolar kuruna yansıyacak ve bir sarmal içerisinde kalacağız. 2-3 ay içerisinde fiyat artışlarının etkilerini çok şiddetli bir şekilde hissedeceğiz.” dedi.

KONUT FİYATLARI NE OLACAK?

Konut fiyatlarının neden artacağını açıklayan Evren Devrim Zelyut, “Dolar kurundaki sıçrama bir yerde kalmayacak ve bu tüm fiyatlamaları etkileyecek. Enflasyon tsunami olarak üzerimize geliyor ve inşaat maliyetleri de buna bağlı olarak artacak. Dar ve orta gelirliler için konut sahibi olmak hayaldi, imkansız hale gelecek. Enflasyon yükseleceği için zenginler konut biriktirmeye devam edecekler. Enflasyona karşı kendilerini başla türlü koruyamayacaklar. Konut arzı sınırlıyken konut talebi artınca fiyatlar yeniden yukarıya doğru gidecek.

Konut meselesinde bir etki de göçmenlerden oluyor. Göçmenler de konut talebinde bulunacaklar ve hem konut fiyatları hem de kira fiyatları yükselecek. Bunların yanında yaşanacak olan ekonomik sıkıntılardan dolayı TOKİ’nin sosyal konut projeleri bütçe kısılacağı için sekteye uğrayacak. Hükümetin önceliği Kanal İstanbul ve çevresindeki lüks konutlar olacak.” ifadelerini kullandı.

HİÇ BEKLEMEYİN ÖNERİSİ

Vatandaşa konut konusunda bir de öneri yapan Evren Devrim Zelyut, “Bir uyarı yapmak istiyorum. Eğer vatandaşımızın kira kontratı varsa hiç beklemeden gidip 1 yıl yenilesin bu kontratı. Aynı şekilde konut satın almak için fiyat düşer diye bekleyenler de var. Onlar da hiç beklemesin hemen giderek konut alsınlar. Fiyatlar yükseldikten sonra alamayacaksınız. Konut fiyatları ralli yapacak. Buna karşı tedbirli olmak gerekir.” dedi.

Not: Buradaki değerlendirmeler ilgili ekonomiste aittir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.