Konut satışlarına Kur Korumalı Mevduat desteği!

Kur Korumalı Mevduat hesabı getirisi yatırımcıları cezbetmezken vadesi dolan yatırımcıların yeni gözdesi yükselen fiyatları ile konut yatırımı oldu.
Konut satışlarına Kur Korumalı Mevduat desteği!

2022 yılının son yarısında başlayan ve Aralık ayında rekor kıran dolar kurunda yaşanan yükselişin önünü kesmek adına Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı devreye alınmıştı. Gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kur Korumalı Mevduat hesabı yoğun ilgi görmüş dolar kuru bir anda adeta tepetaklak olmuştu. 

Aradan geçen 1 senelik zaman diliminin ardından enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş ve dolar kurunun sabit kalması nedeniyle Kur Korumalı Mevduat hesabına olan ilgi azalırken daha yüksek kazanç arayan yatırımcıların tercihi ise konut ve altın yatırımı olarak öne çıktı. Özellikle de son dönemde tüm dünya genelinde zam rekoru olmayı başaran konut yatırımı vatandaşın yeni gözdesi oldu. 

KUR KORUMALIDAN ÇIKAN KONUTA KOŞUYOR! 

Kur korumalı vadeli mevduat hesabı getirisinden memnun kalmayan kişilerin vadenin dolması ile çıkışa başladıkları iddia edilirken çıkış yapanların ilk tercihlerinin ise konut ve son dönemde yine yıldızı parlayan altın fiyatları olduğu iddia edildi. Özellikle de kira getirisi de sunması nedeniyle konut yatırım yeniden listede ilk sıraya çıkmış görünüyor. 

 Yeni açıklanması beklenen konut kredisi kampanyası nedeniyle ev fiyatlarında yine bir yükseliş trendi yaşanabileceği belirtilirken bu da konuta yatırım yapmak isteyen kişilerin iştahını kabarttı. Kur korumalı mevduattan çıkan paradaki yön arayışı ağırlıklı olarak konuta kayarken konut yatırımcısının sayısındaki artışın kiralık ev sayısını arttıracağı nedeniyle olumlu bir etkisi de olabileceği belirtiliyor.