Konut sektörü konut fiyatlarına denetim istiyor!

Yeni Evim kampanyası ile konut piyasasına hareketlilik gelirken fırsatçılar yine sahneye çıktı. Bazı firmaların artan talepleri fırsat görüp konut fiyatlarını arttırdıkları görüldü. Devletin konut fiyatlarına dair denetimleri arttırması istendi.
Konut sektörü konut fiyatlarına denetim istiyor!

Türkiye’de konut sektörü çok uzun bir süredir devlet destekli bir kampanya bekliyordu. 16 Ocak’tan itibaren beklenen Yeni Evim kampanyası devreye girdi. Bu kampanya kapsamında hem konut satın alacaklara hem de konut satacaklara çeşitli destekler verilmeye başlandı. Konut satış ofisleri Yeni Evim kampanyası ile dolup taşarken yine sahneye fırsatçılar çıktılar ve konut fiyatlarını yükseltmeye başladılar.

KONUT FİYATLARINA DENETİM TALEBİ!

Konut piyasasında son fırsatçılığı Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan açıklayarak, “Bazı firmaların konut fiyatlarını yükselttiklerini görüyoruz. Bunun için bir önlem alınmalı. Fiyatlar yükseldiği için Yeni evim kampanyasının amacına ulaşamama riski bulunuyor. Konut satışları yeterince artmayabilir. Konut fiyatları denetimi çok sıkı bir şekilde denetlenmelidir.” dedi.

Konut fiyatlarının artmasına yönelik bir itirazı da Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar yaptı. Konut fiyatları için çok net bir denetim talep eden İsmail Çağlar, “Yeni Evim kampanyası ile piyasada çok önemli bir hareketlilik başladı. Vatandaş satın almak için ev bakıyor. Ancak fiyat denetimi olmadığı için piyasa sıkıntıya düşüyor. Fiyat denetimi olsa çok daha fazla konut satılabilir. Akşam 2,5 milyon TL olan evin fiyatına sabah baktığınızda 2 Milyon TL olduğunu görüyorsunuz. Devler fedakarlıkla 0,69 faizle konut kredisi veriyor ama fırsatçılar piyasayı yükseltiyorlar. Devletimiz bunun önüne geçecek çok net tedbirler almalıdır. Yeni Evim kampanyası ancak bu koşulla amacına ulaşabilir.” ifadelerini kullandı.

FİYAT YÜKSELTEN KAMPANYA DIŞI KALACAKTI!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yapılan açıklamalarda fiyat yükselişlerine dair tedbirler alınmıştı. Fiyat yükselişi yapan firmaların konutları kampanya kapsamına dahil edilmeyecekti. Yeni başlayan kampanyada bu denetimlerin ne şekilde yapılacağına dair bilgilendirme yapılmadı. Yeterli denetimin yapılması halinde fırsatçılar kampanya dışında bırakılabilecek. Kampanya dışında kalmayı göze alamayacak firmalar ise konut fiyatlarında oynama yapamayacaklar.