Kredi borcunu ödeyemeyen oteller icralık oldu! 38 ilde 186 otel icradan satılacak

Pandemi döneminde yaşanan turist kaybı nedeniyle mali darboğaza giren oteller bankalara olan borçlarını ödemede sıkıntı yaşamaya başladı.
Kredi borcunu ödeyemeyen oteller icralık oldu! 38 ilde 186 otel icradan satılacak

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminde en büyük gelir kaybını yaşayan sektörlerin başında turizm sektörü yer almıştı. Oteller uzun süre kapalı kalmak zorunda kalırken açık kaldığı dönemde de insanların hastalık kapma endişesiyle uzak durmaları nedeniyle ziyaretçi ve gelir kaybı yaşamıştı. 

Söz konusu dönemde pek çok otel iflasın eşiğine gelirken bazı turizm firmaları da kredi çekerek ayakta kalmayı tercih etmişti. Bankalara olan kredi borcu söz konusu dönemde rekor kırarken ne yazık ki bazı oteller borçlarını ödeyemediği için icralık oldu. 

38 İLDE 186 OTEL İCRALIK OLDU! 

Açıklanan resmi rakamlara göre ne yazık ki çok sayıda otel icralık oldu. Türkiye Bankalar Birliği tarafından bankalara verilen "kredi borcunu zamanında ödemeyen otellere takip işlemi başlatmayın, borcu yapılandırın" talimatına rağmen 38 ilde 186 otel icralık oldu. Finans kulislerinde ise talimatın etkisi ve baskısı ile sayının düşük kaldığı, çok sayıda otelin aslında borç batağında olduğu konuşuluyor. 

Kredi borcunu ödeyemeyen oteller icralık oldu! 38 ilde 186 otel icradan satılacak

2020 senesinde 79 otel borçları nedeni ile icralık olurken 2021 senesinde bu rakam 78 olarak ilan edilmişti. 2022 senesinin ilk 6 aylık döneminde icralık olan otel sayısı 29'a ulaşırken böylelikle 186 otel icraya verilmiş oldu. Türkiye'nin turizm cenneti Muğla 47 otel ile en çok icraya verilen otelin yer aldığı bölge olarak ilk sırada yer alırken Antalya'da ve İstanbul'da 22 otel, Aydın'da 16 otel ve İzmir'de de 10 otel hakkında icra işlemleri başlatıldı.