Mansur Yavaş'tan Ankapark açıklaması: Halk isterse söküp atarım!

Melih Gökçek döneminde Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulan Ankapark hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalarda bulundu. Ankapark kapatılacak mı, ne olacak?

Ankara'da yapımı ve maliyeti büyük tartışmalara neden olan Ankapark projesi hakkında son durumu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıkladı. Başkan Yavaş yapmış olduğu açıklamasında parkın son durumunun paylaştı. 

Melih Gökçek'in görevinden alınmadan önce başlattığı ve Mustafa Tuna döneminde açılan Ankapark projesi 7 ay sonra pandeminin de etkisi ile ziyaretçi gelmediği için iflas etmişti. Aradan geçen 2 senelik dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Mansur Yavaş'ın başlattığı hukuk süreci sona erdi ve dev park belediyeye devredildi. 

ANKAPARK NE OLACAK, YIKILACAK MI, SON DURUM NE?

Parkın son durumunu düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Başkan Mansur Yavaş "Buradan kurtarabildiğimiz, çalışır durumda olan ne var ne yok şu anda bunların tespiti yapılıyor. Burada ne yapabiliriz? Bunu Ankara halkına soracağız. Göreve geldiğim günden itibaren bununla ilgili birçok görüş gerek internet vasıtasıyla gerek karşılaştığımız zaman bildirilmişti ama yarından itibaren bunu kamuoyuna açarak burayı nasıl kullanacağımızı soracağız" diyerek parkın ne olacağına halkın karar vereceğini söyledi. 

Başkan Yavaş "Tamamen ücretsiz bir hale getirerek, burayı bütün Ankara’nın Atatürk’ün emaneti olduğunu bilerek kullanması için bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Elbette ki bir kısım aletlerin sökülmesi, bir kısmının da kiraya verilmesi olabilir" diyerek "Kararı halk verecek. Sökün atın derlerse söküp atarım. Para benim değil, karar verme yetkim yok" dedi. Park yapıldığı dönemde de muhalefet tarafından sıklıkla eleştirilmiş ve maliyeti büyük yankı uyandırmıştı.