Milli Emlak ev satıyor! 385 Bin TL'ye satılık 2+1, 3+1 kamu konutları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamu konutları satışa çıkarılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Samsun’da bulunan kamu konutlarının satışına dair Milli Emlak ihale ilanı yayınladı.
Milli Emlak ev satıyor! 385 Bin TL'ye satılık 2+1, 3+1 kamu konutları!

Türkiye’de kamuya ait olan konutların satışları uzun yıllardır yapılıyor. Kamunun mülkiyetinde bulunan konutlar satılarak devletin mülkiyetinden çıkarken vatandaşlara da uygun fiyatla konut satın alma imkanı sunuluyor. Ayrıca Hazine için de bir gelir kaynağı olabiliyor. Her açıdan kazançlı çıkılabilen bu uygulama ile ev sahibi olmak isteyenler cazip fiyatlarla bu isteklerini gerçekleştirebiliyorlar.

Samsun Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kızılırmak Emlak Müdürlüğü tarafından bir resmi ilan yayınlanarak kamu konutu satışı yapılacağı duyuruldu. Satılacak olan kamu konutlarına ve satış türüne dair de açıklamalar yapılarak kamuoyu bilgilendirildi.

SATILACAK KAMU KONUTLARI NEREDE?

Milli Emlak tarafından satışa çıkarılan kamu konutlarının 7 adet oldukları açıklandı. Bu konutlar Samsun’un merkez ilçesi olan İlkadım ilçesinde Kalkancı Mahallesi’nde bulunuyorlar. Konutlarının tamamının kat mülkiyeti bulunurken 1 konutun 2+1 kalan 6 konutun ise 3+1 oldukları açıklandı. Konutların büyüklüklerinin ise 87 metrekare ile 147 metrekare arasında değiştikleri bildirildi.

TAHMİNİ BEDELLER AÇIKLANDI!

Milli Emlak tarafından yayınlanan ilanda satışa çıkarılan kamu konutları için tahmini bedeller ile geçici teminat bedelleri de açıklandı. Geçici teminat bedelleri açıklanan tahmini bedellerin yüzde 10’una karşılık geliyorlar. Yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre Samsun’da kamu konutları Milli Emlak tarafından 385.000 TL ile 765.000 TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı.

İHALE NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Milli Emlak’ın Samsun’da satacağı kamu konutlarının yeni sahipleri ihale ile belirlenecek. Bu konutlar açık ihale usulü ile yapılacak olan ihale ile satılacaklar. Teklif vermek isteyenlerin geçici teminat bedelini ödemeleri zorunlu olacak. İhaleler ise 4 Nisan’da gerçekleştirilecek.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Milli Emlak’ın açmış olduğu ihaleye katılarak konut satın alma hakkı edenlere bazı ödeme seçenekleri sunulacak. İsteyen vatandaşlar bu ihale bedelini peşin olarak ödeyebilecek. Bunu tercih etmeyenlere taksitle ödeme imkanı da veriliyor. Taksitli ödeme yapacak olan kişiler ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin olarak ödemek şartıyla kalan tutarı 2 yıl içerisinde 8 taksit şeklinde ödeyebilecekler. Bu taksitlendirme yapıldığında borca yasal faiz uygulanarak vadelendirme uygulanacak.