Milli Emlak satışa çıkardı! Taksitle satılık imarlı arsalar!

Arsa yatırımı yapmak isteyenler için fırsatları Milli Emlak duyurdu. İmarlı arsalar ihaleyle satışa çıkarılırken bu arsaları satın alacak olanlara taksit imkanı da sunulacak.
Milli Emlak satışa çıkardı! Taksitle satılık imarlı arsalar!

Milli Emlak tarafından devlete ait olan bazı gayrimenkuller vatandaşlara satılabiliyor. İhale ile yapılan bu satışlar gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için fırsat olabiliyor. Yatırımcılara ek imkanlar da sağlayan bu satışlarla çok kazançlı çıkmak mümkün olabiliyor. Peki Milli Emlak nerede, hangi arsaları, kaç TL bedelle satışa çıkardı.

İMARLI ARSALAR SATIŞA ÇIKTI

Bitlis Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından arsa satış ilanı yayınlandı. Mülkiyeti Güroymak Kaymakamlığı’na ait olan 3 adat arsanın ihaleyle satışa çıkarıldığı bildirildi. Satışa sunulan bu üç arsanın da imarlı oldukları belirtildi.

Resmi ilan yayınlanarak duyurulan satılık arsalar büyük dikkat çekti. Devletin sahibi olduğu bu arsaları satın almak isteyenler en çok fiyatları merak ediyorlar. Buna göre arsaların ilki Bağlar Mahallesi’nde bulunuyor. 753 metrekarelik bu imarlı arsa için 415.000 TL’lik tahmini bedel belirlendi.

Satılık imarlı arsalar diğer ikisi Güroymak Mahallesi’nde bulunuyor. 1.882 metrekarelik arsa için 565.000 TL tahmini bedel belirlendi. 304 metrekarelik diğer imarlı arsanın tahmini bedeli ise 76.500 TL şeklinde açıklandı.

İHALE 30 MAYIS'TA

İmarlı arsaların satılacağı ihaleler ile alakalı bilgiler de verildi. Buna göre 30 Mayıs tarihinde her üç arsanın ihalesi de ayrı ayrı yapılacak. İhalede 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereği açık teklif usulü uygulanacak. Arsaları satın almak isteyenler ihale saatinden önce teklifleri vermeleri gerekecek.

KDV'SİZ, 5 YIL EMLAK VERGİSİ ÖDEMEK YOK!

Satılacak olan imarlı arsaların bir avantajı da Hazine malı oldukları için 5 yıl boyunca emlak vergisi ödenmeyecek olması oluyor. Bu arsa satışından dolayı herhangi bir KDV maliyeti de doğmayacak. Yatırımcılar hiç KDV ödemeden bu arsaları satın alabilecekler.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI!

İmarlı arsaları satın alacaklara ödeme kolaylığı da sağlanacak. Yüzde 25 bedeli peşin olarak ödeyecek olanlar kalan tutarı 2 yıl içerisinde yasal faiz uygulanacak şekilde eşit taksitlerle ödeyebilecekler. Böylece arsaları satın almak çok daha kolay olacak.