Milli Emlak satıyor! 311 Bin TL'ye kamu konutu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamu lojmanları uygun fiyatlarla vatandaşlara satılıyor. Milli Emlak nerede, hangi konutları, kaç TL’ye, hangi şartlarla satıyor?
Milli Emlak satıyor! 311 Bin TL'ye kamu konutu!

Türkiye’de kamu konutlarının vatandaşlara satılması uzun yıllardır yapılan bir uygulama olarak sürdürülüyor. Devletin mülkiyetinde olan kamu konutları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılıyor. Satışa çıkarılan bu konutlar ihale yoluyla yeni sahiplerini bulurken emlak piyasasına göre daha uygun bir fiyatla vatandaşlar ev sahibi olabiliyorlar.

KAMU KONUTLARI SATIŞA ÇIKARILDI

Zonguldak Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yeni bir ilan yayınlanarak kamu konutlarının satışa çıkarıldığı duyuruldu. Buna göre Zonguldak Karadeniz Ereğli’de bulunan lojmanlar ihale yoluyla vatandaşlara satılacak. Bu kapsamda toplamda 17 konutun satışı gerçekleştirilecek. İhale sonucunda en iyi teklifleri verenler bu kamu konutlarını satın alma hakkı elde edecekler.

TAHMİNİ BEDELLER AÇIKLANDI!

Kamu lojmanlarının satışına yönelik Zonguldak Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanda yer alan bilgilere göre konutların tahmini bedelleri açıklandı. Tek tek bedel tespiti yapılırken fiyatların 311 Bin TL’den başlayıp 808 Bin TL’ye kadar yükseldiği bildirildi. Zonguldak Karadeniz Ereğli’de Kandilli/Şehitlik mahallelerinde olan bu kamu konutları için vatandaşlar tahmini bedelin yüzde 10’u olan geçici teminat bedelini ödeyerek satın alma teklifinde bulunabilecekler.

İHALE TARİHİ NE ZAMAN?

Kamu konutları için Milli Emlak Müdürlüğü’nün ihale planlaması da belli oldu. Buna göre ihaleler 14 Haziran tarihinde yapılacak. İhaleye teklif vermek isteyenlerin ihale şartnamesini ücretsiz olarak görebilecekler. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait olan bu lojmanlar belirlenen usulle satılarak vatandaşların ev sahibi olmalarına imkan tanınacak.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Yapılacak olan kamu konutları satış ihalesi sonucunda konutları satın alma hakkı elde edenlerin nasıl ödeme yapabilecekleri de belirlendi. Buna göre peşin ve taksitli olmak üzere iki şekilde ödeme yapılabilecek. Taksitli ödeme yapmak isteyenler önce ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin olarak ödeyecekler. Kalan tutarı ise 2 yıl boyunca eşit taksitler halinde ödeme imkanları olacak. Bu sürede borca yasal faiz de uygulanacak. Kredi kullanarak da tüm ödemenin yapılması için vatandaşlara imkan tanınabilecek.