Milli Emlak’tan satılık arsalar ve tarlalar! Fiyatlar 18 Bin TL'den başlıyor!

Milli Emlak tarafından ihale yoluyla çok sayıda arsanın ve tarlanın satışa çıkarıldığı bildirildi. Çok uygun fiyatla satışa çıkarılan araziler ile alakalı satış ayrıntıları belli oldu.
Milli Emlak’tan satılık arsalar ve tarlalar! Fiyatlar 18 Bin TL'den başlıyor!

Mülkiyeti Hazine adına kayıtlı olan taşınmazlar zaman zaman Milli Emlak tarafından satışa çıkarılıyorlar. Bu satışlar ihale usulü ile gerçekleştirilirken vatandaşlar çok makul koşullarda arazi yatırımı yapma imkanı bulabiliyorlar. Bu şekilde son satış ilanını ise Bingöl Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü yayınladı. Buna göre 81 adet taşınmaz ihale yoluyla satışa çıkarıldı.

SATILIK ARSA VE TARLALAR

Milli Emlak tarafından verilen bilgilere göre arsa ve tarla satışı yapılacak. Satılacak olan arsalar ile tarlaların Bingöl Merkez’e bağlı mahallelerde ve köylerde oldukları bildirildi. Yayınlanan ilanda bu arsalar ile tarlalar için tahmini satış bedelleri de açıklandı. Verilen bilgilere göre satışa çıkarılan arsaların tahmini satış bedelleri 18 Bin TL’den başlıyor 2 Milyon 100 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Tarlalar için ise tahmini satış bedeli 37 Bin TL’den başlayıp 450 Bin TL’ye kadar çıkıyor.

İHALELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Emlak tarafından satılacak oılan arsalar ve tarlalar için ihale tarihleri de açıklandı. Buna göre ihaleler 3 Nisan ile 7 Nisan tarihleri arasında yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler tekliflerini açık teklif usulü ile verebilecekler. İhale sonucunda en yüksek teklifin sahibi taşınmazları satın almaya hak kazanacaklar. Taşınmaz satış ihaleleri Bingöl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ihale salonunda yapılacak.

VERGİ ÖDEMESİ YAPILMAYACAK

Satışı Milli Emlak tarafından gerçekleştirilecek olan arsa ve tarla satışlarından dolayı herhangi bir vergi ödemesi yapılmayacak. Resim ve harç gibi ödemelerden de muaf olunacak. Bu ek ödemeler olmadan satın alınabilecek olan bu taşınmaz mallar ihaleyi kazananlar için oldukça önemli avantaj olacak. Normalde bu arazilerin alımında önemli miktarlarda vergi ve benzeri ödemeler çıkmaktadır.

ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Milli emlak sarsa ve tarla satış ihalesine katılarak bu arsaları veya tarlaları satın alma hakkı elde edenler ödemeleri taksitlendirme imkanına sahip olacaklar. İhale bedelinin yüzde 25’ini peşin ödemek şartıyla kalan tutar yasal faiz uygulanarak 8 taksite bölünebilecek. Bu taksitler 2 yıllık bir sürece yayılabilecek.