Murat Kurum kiracıları uyardı! Ev sahibi yüzde 25'ten fazla zam yaparsa bunu yapın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kiracılara seslenerek sakın yüzde 25’ten fazla zam yapmayın dedi. Kiracılara ne yapmaları gerektiğini de açıklayan Bakan Murat Kurum fahiş kira uyarısı yaptı.
Murat Kurum kiracıları uyardı! Ev sahibi yüzde 25'ten fazla zam yaparsa bunu yapın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kiralara yapılan fahiş zamlar ile alakalı olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Ev sahiplerinin yüzde 25’ten fazla kira zammı yapamayacaklarını açıklayan Bakan Murat Kurum kiracılara hangi yolu izlemelerini de açıkladı. Kiracılara seslenen Bakan Murat Kurum kesinlikle yüzde 25’ten fazla kira zammını kabul etmemeleri gerektiğini söyledi.

KİRACILARI KORUYACAĞIZ

Amaçlarının kiracıları korumak olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, “Kira artışı ile ilgili geçtiğimiz yıl salgın sürecinin etkileri ile hem tedarik zincirinde hem maliyetlerde artış oldu. Birçok sektör dünyada üretimi durdurdu. Dünya ülkeleri tarihlerinde görmedikleri enflasyonu yaşadı ve arz talep dengesi bozuldu. Her yıl 600 bin yeni konut yapılır bunun yüzde 8-10'nu kamu yapar. Bir taraftan arzı artırdık diğer taraftan da kiracı kardeşlerimizi koruyabilmek için artış sınırını yüzde 25 belirledik.” dedi.

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları korumak zorunda olduklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Haziran ayında enflasyon düşüşe geçecek. Kira zammı sınırlaması ile vatandaşımızı mağdur etmemiş olacağız. Temmuz ayına kadar yüzde 25 kira artış sınırı getirmiştik. Bu süreyi uzatmaya karar verdik. Vatandaşımızı çaresiz bırakmayız. Biz herkese destek oluyoruz. Bundan sonra da hem kiracıları hem de ev sahiplerini desteklemeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

KESİNLİKLE FAZLA ZAMMI KABUL ETMESİNLER

Ev sahiplerinin yüzde 25’ten fazla kira zammı talep etmeleri durumunda kiracıların hangi yolu izlemelerini de açıklayan Bakan Murat Kurum, “Kira zammı sınırlaması var. Kimse bu sınırın üzerinde zam yapamaz. Diyelim ev sahibi bir kiracı vatandaşımızdan yüzde 25’ten fazla zam talep etti. Ne yapacak o zaman bu kardeşimiz? Hiç tartışmaya, kavgaya gerek yok. Kiraya yüzde 25 oranında zam yapıp ödemesini de bankadan yapsın. Başka bir şey yapmasına da gerek yok.” şeklinde konuştu.

KİRACILARA 2 AY KİRA YARDIMI!

Kentsel dönüşüm kampanyası olan Yarısı Bizden kampanyası hakkında da konuşan Bakan Murat Kurum, “Şu an itibari ile 405 bin bağımsız bölümü ilgilendiren 72 bin başvuru yapıldı. Biz destek vereceğiz ve vatandaşımız evini dönüştürecek. Kiracılara da ayrı bir destek veriyoruz. Kentsel dönüşüm yapılacak evde kiracı olabilir ve bu kardeşimiz de mağdur olmamalı. Ona da aylık 5.250 TL’den iki ay kira yardımı veriyoruz.” dedi.