Murat Kurum rakamları açıkladı! Yarısı Bizden kampanyasına rekor başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başvuruları sona eren Yarısı Bizden kampanyasına dair açıklamalarda bulundu.
Murat Kurum rakamları açıkladı! Yarısı Bizden kampanyasına rekor başvuru!

İstanbul özelinde başlatılan Yarısı Bizden kampanyası ile alakalı olarak başvuru süreci 29 Mayıs’ta sona ermişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapılan başvurulara ve projedeki son duruma dair açıklamalarda bulundu. İstanbul’da riskli yapıların dönüşümünü sağlayacak avantajlı projeye vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdiler.

269 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Bakan Murat Kurum başvurulara dair bir açıklama yaparak, “Yarısı Bizden kampanyamızda başvurular sona erdi. 1.019.471 bağımsız birim için 269.670 başvuru yapıldı. Şu ana kadar uzlaşı sağlanan 118 bin konutta projelendirme çalışmaları başlatıldı. Tüm başvurular incelenecek, çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hemen başlayacak. İstanbul'umuzu tüm afetlere karşı daha dirençli kılmak için durmadan çalışacağız!” dedi.

EN ÇOK VE EN AZ BAŞVURU YAPILAN YERLER!

Yarısı Bizden kampanyası için İstanbul’da en çok başvuru yapılan ilk 5 ilçe sırasıyla Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar ve Fatih oldular. En az başvuru yapıla ilçeler ise sırasıyla Adalar, Şile, Çatalca, Başakşehir ve Beykoz oldu. Başvuruların yoğunlaştığı ilçelerde daha fazla binanın dönüşümü sağlanacak. Vatandaşlar oldukça avantajlı koşullarla evlerini depreme dayanıklı hale getirebilecekler.

yarisi-bizden.jpg

DEVLET DESTEK VERECEK!

TOKİ iş birliği ile dönüşecek olan binaların maliyetleri de oldukça uygun olacak. Bu kapsamda iki ayrı plan hazırlandı. Vatandaşlar 2+1 evlerini dönüştürmek isterlerse maliyetin 750 Bin TL’sini direkt olarak devlet ödeyecek. Kalan 750.000 TL’lik kısım için ise yüzde 10 peşinat ve kalan tutar da 5.625 TL aylık taksitle ödenecek.

3+1 konutların dönüşümünün maliyetinin yarısı olan 900 Bin TL devlet tarafından karşılanacak. Kalan 900 Bin TL’nin yüzde 10’u peşin olarak ödendikten sonra 6.750 taksitle geri ödeme yapılacak.

Öte yandan Yarısı Bizden kampanyasından yararlananlara 10.500 TL taşınma yardımı yapılacak. Ayrıca aylık da 5.250 TL kredi desteği verilecek.