Murat Kurum'dan köy evleri açıklaması! Depremzedelerin yeni köy evleri nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde inşa edilecek olan köy evleri hakkında açıklama yaptı. Bu inşa edilecek evlerin bölgenin kültürel özelliklerini yansıtacağını söyleyen Bakan Murat Kurum inşaatlara başlandığını söyledi.
Murat Kurum'dan köy evleri açıklaması! Depremzedelerin yeni köy evleri nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı olan 7 köyde 310 kalıcı köy evinin inşaatlarına başlanıldığını duyurdu. Kısa bir açıklama yapan Bakan Murat Kurum, “Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız. Tarihi, kültürü, sanatı ve doğasıyla bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız. 143 bin köy evimizi de bu anlayışla inşa edeceğiz.” dedi.

563.586 KONUT YAPILACAK

Deprem bölgesinde inşa edilecek olan kalıcı konutlara dair konuşan Bakan Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlık tarafından deprem bölgelerinde 420 bin 325 konut ve 143 bin 261 köy eviyle beraber 563 bin 586 konut inşa edilecektir. Asrın felaketinden etkilenen bölgelerimizdeki orta hasarlı konutlarla birlikte üretilecek konut sayısı toplamda 653 bin 178 olarak planlanmaktadır. Yapılacak konutlar, zemin etüdü ve mikro bölgeleme çalışmaları yapılarak, yöresel ve geleneksel mimariye uygun, bilimsel çalışmalar öncülüğünde inşa edilecektir.” ifadelerini kullandı.

KÖY EVLERİ NASIL OLACAK?

Köy evlerinin nasıl olacağına dair bilgiyi ise Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Metin Sağır açıklayarak, “Köy evlerimizin tamamı 3+1 planında yapılacak. Bu evler 122 metrekare ile 127 metrekare arasında değişen büyüklüklerde inşa edilecek. Bölgesel ihtiyaçlara göre farklı yapı tiplerini görebiliriz. 100 konutu geçen köylerimizde birer adet köy konağı ve bir ibadethane de tarafımızca inşa edilecektir. Eğer köylerimizde ahırı zarar gören vatandaşlarımız varsa onlara da 80 metrekarelik ahır inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TOKİ tarafından inşa edilecek olan tüm yapılar depreme güvenli olarak üretilecek. Zemin çalışmaları yapıldıktan sonra inşa faaliyetleri başlayacak. Şu anda inşaatları başlayan evler olduğu gibi 3 aylık süre içerisinde tüm inşaatların başlaması hedefleniyor.