Müteahhitler iş makinelerini deprem bölgesine gönderecekler!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çok geniş bir alanı etkileyen deprem nedeniyle müteahhitlere bir çağrıda bulunarak iş makinelerini bölgeye yönlendirmelerini istedi.
Müteahhitler iş makinelerini deprem bölgesine gönderecekler!

Türkiye’nin yüreğini yakan deprem felaketinin ardından depremin etkili olduğu yerlerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Enkaz altında kalan vatandaşların enkazdan çıkarılmaları için AFAD ekipleri büyük bir gayret gösteriyorlar. Bu çalışmaların daha etkili yapılabilmesi için Türkiye Müteahhitler Birliği’nden çok önemli bir açıklama yapıldı.

MÜTEAHHİTLER İŞ MAKİNELERİNİ GÖNDERECEKLER

Türkiye Müteahhitler Birliği bir koordinasyon yapılacağını açıklayarak yetkili mercilerden kendilerine gelen ihtiyaç listesinin imkanlar ölçüsünde deprem bölgesine yönlendirileceği belirtildi. Bu kapsamda müteahhitlerden iş makinelerini deprem bölgelerine göndermeleri istendi. İş makineleri enkaz altında kalan vatandaşların enkazdan çıkarılması çalışmalarında büyük bir öneme sahipler.

Enkaz altında kalan vatandaşlara ilk 48 saat içerisinde ulaşmanın çok büyük bir önemi olduğunun hatırlatıldığı açıklamada Türkiye Müteahhitler birliği şu duyuruyu yaptı:

“Depremde enkaz altında kalan vatandaşlarımızın çıkarılması bizim de önemsediğimiz bir gayedir. Ağır kış şartları da düşünüldüğünde zamanla yarışıldığı aşikardır. Depremin hemen ardından üyelerimize olası ihtiyaçlar konusunda çağrı yaptık. Türkiye Müteahhitler Birliği üyeleri deprem enkazının kaldırılması için makine ve ekipman desteğinde bulunacaklardır. Bu destek yetkili mercilerden gelecek taleplere göre koordine edilecektir. Yaşanan bu olumsuz tablonun bir an önce sona ermesi için müteahhitler ellerinden geleni yapacaklardır.”

AFAD İLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILACAK!

Bölgeye yakın yerlerde bulunan müteahhitler talep edilmesi halinde deprem bölgesine iş makinelerini yönlendirecekler. Bu iş makineleri deprem enkazının kaldırılması ve enkaz altındaki vatandaşların sağ salim bir şekilde enkazdan çıkarılması için destek verecekler. Bu yardım için AFAD ekipleri ile Türkiye Müteahhitler Birliği arasında bir koordinasyon sağlanması bekleniyor. Konuya dair gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.